Home / Nieuws / Festivals / Maaike Neuville over het voor Canneseries geselecteerde Red Light!

Maaike Neuville over het voor Canneseries geselecteerde Red Light!

Red Light is geselecteerd voor de Officiële Competitie van het internationale televisiefestival Cannesseries. 

De regie van Red Light was in handen van Anke Blondé (The Best of Dorien B.) en Wouter Bouvijn (De twaalf), ze regisseerden elk vijf afleveringen, één van de hoofdrollen is voor Maaike Neuville.

 

Naast Maaike staat een indrukwekkende Vlaams-Nederlandse cast met o.a. Halina Reijn en Carice van Houten, bekend als actrice in o.a. Game of Thrones. Ook Koen De Bouw, Ruth Becquart, Geert Van Rampelberg en Jeroen Perceval spelen mee.

De productie is van Peter Bouckaert en Gunther Schmid voor Eyeworks Film & TV Drama, in coproductie met Hollands Licht, VTM en BNNVARA, in samenwerking met Man Up Film.

Naast Red Light dingt ook Cheyenne et Lola mee naar de prijzen in de Officiële Competitie van Canneseries. Deze Franse fictiereeks werd geregisseerd door Vlaming Eshref Reybrouck en heeft Veerle Baetens in een van de twee hoofdrollen.

Na de wereldpremière tijdens Canneseries (9-14 oktober) zal Red Light zijn Belgische première beleven op het Film Fest Gent (13-24 oktober). De reeks zal later in België te zien zijn op VTM en in Nederland bij BNNVARA op NPO1.

Bekijk ook

Film Fest Gent was een rollercoaster!

Van 13 t.e.m. 24 oktober ging Film Fest Gent door, een editie die nog meer …