Red Sandra valt weer in de prijzen in het buitenland!

© Ernst Weerts

Red Sandra, de aangrijpende film gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Sandra Massart en het gevecht van haar ouders tegen de farma-industrie en de kafkaïaanse Europese regelgeving, is gisteren in de prijzen gevallen op het 31ste internationale filmfestival van Emden-Norderney in Duitsland.

Daar wist de film, geregisseerd door Jan Verheyen en Lien Willaert en met Sven De Ridder en Darya Gantura in de hoofdrollen, het publiek voor zich te winnen en aan de haal te gaan met de Bernhard Wicki Award voor Beste Regie.

© Ernst Weerts

Emden-Norderney is een publieksfestival, en de winnaars worden gekozen door het publiek. Co-regisseur Lien Willaert, actrice Darya Gantura, en producent Peter Bouckaert waren aanwezig bij de première, Lien Willaert mocht dan gisteren tijdens de award ceremony de prijs in ontvangst nemen. Lien: “Ik ben vooral blij met deze prijs omdat het een publieksprijs is. We hebben met hart en ziel aan deze film gewerkt en uiteraard willen we het verhaal van Sandra Massart nu met een zo breed mogelijk publiek delen. Deze prijs bevestigt dat het publiek Sandra en haar ouders en hun onwaarschijnlijke verhaal over moed en hoop en volharding, heeft omarmd.”

Producent Peter Bouckaert won eerder al in Emden-Norderney met Niet schieten en Marina van Stijn Coninx, en op de erelijst van het festival vinden we o.a. Brassed off’(Mark Herman, UK), Left Luggage (Jeroen Krabbé, NL), Hunger (Steve McQueen, UK), Mrs. Henderson presents (Stephen Frears, UK), en Paradise Now (Hany Abud-Assad, Palestina).

Red Sandra won eerder prijzen voor Beste Film, scenario en Acteur (Sven De Ridder) op het Hope International Film Festival in Stockholm en was ook te zien (buiten competitie) in Film by the Sea (NL) en het FIFF in Namen (B). Volgende halte is het European Film Festival in Zuid-Afrika.

Op 21 oktober gaat de film in Vlaamse première en op 27 oktober zal ‘Red Sandra’ te zien zijn in zowat alle Vlaamse bioscopen, in Brussel, en een aantal zalen in Wallonië.

Bekijk ook

Eerste beelden van Hans Herbots’ langverwachte RITUEEL!

Na de succesvolle internationale series Riviera en The Serpent, maakte Hans Herbots terug een film in zijn …