‘Redbad’ trailer

Er is een trailer van de Nederlands-Deens-Belgische film ‘Redbad’ van de Nederlandse regisseur Roel Reiné, een verhaal over de legendarische Friese koning Redbad, die zich in 754 na Christus samen met zijn volk verzette tegen de katholieke kerstening.  Er zijn ook tal van Vlaamse acteurs in de film te zien. Daphne Wellens speelt de rol van Trude en Tibo Vandenborre is Karel Martel.  En er zijn ook rollen voor onder meer Gene Bervoets en Pieter Embrechts. In de film spreken alleen de acteurs die in huid van Friese personages kruipen Nederlands.  De anderen doen het in het Engels, zo ook Daphne en Tibo. 

De rol van Redbad wordt gespeeld door de Nederlandse acteur Gijs Naber, terwijl Huub Stapel de rol van Koning Aldigisl vertolkt, de vader van Redbad. Maar het meest bekende gezicht van ‘Redbad’ behoort toe aan Jonathan Banks. Hij speelt de rol van de Frankische koning Pepijn van Herstal.  Banks kent u onder meer van zijn rol van Mike in de tv-serie ‘Breaking Bad’. Andere namen in de cast zijn die van Renée Soutendijk, Egbert Jan Weeber, Peter Faber, Derek de Lint, Jack Wouterse, Loes Haverkort,  Lisa Smit,  Søren Malling, Britte Lagcher, Camilla Gottlieb, Adam Ild Rohweder. De Belgische aanwezigheid in de film hebben we te danken aan Kathleen Goossens die met haar productiehuis Bulletproof Cupid zorgt voor de Belgische inbreng.

‘Redbad’ komt op 28 juni 2018 in de Nederlandse bioscopen en moet een historisch epos worden over de kerstening, de sagen en oude legenden van Redbad. Met ‘Redbad’ zet regisseur Roel Reiné zijn samenwerking voort met producent Klaas de Jong, met wie hij eerder ‘Michiel de Ruyter’ maakte, een film die 850.000 bezoekers naar de bioscopen trok. Daarna regisseerde Reiné voor Netflix een aflevering van ‘Black Sails’. Ook regisseerde hij twee afleveringen van de Marvel-reeks Inhumans, die vanaf deze week wereldwijd in de IMAX-bioscopen zijn te zien.

 

Zie ook : 

Vlaams talent in ‘Redbad’

Bekijk ook

Roskam en Schoenaerts slaan opnieuw de handen in elkaar!

Regisseur Michaël R. Roskam en acteur Matthias Schoenaerts steken weer de koppen bij elkaar voor …