Home / Nieuws / Regisseur Hans Herbots regisseert opnieuw een reeks in Groot-Brittanië

Regisseur Hans Herbots regisseert opnieuw een reeks in Groot-Brittanië

Hans Herbots

In het Verenigd Koninkrijk zijn de opnames begonnen voor de zesdelige reeks ‘Cobra’ voor Sky One. De regie is in handen van Hans Herbots, die in 2018 voor Sky ook al enkele afleveringen regisseerde van de fictiereeks ‘Riviera’. In 2017 regisseerde Herbots voor BBC/HBO de misdaadreeks ‘Rellik’.

In Vlaanderen is Hans Herbots bekend als regisseur van films als ‘Windkracht 10: Koksijde Rescue’ (2006) en ‘De behandeling’ (2014) en de reeksen ‘Het goddelijke monster’ (2011) en ‘Vermist’ (2016). De laatste jaren was hij voornamelijk in het buitenland actief.

Voor Sky regisseert Herbots nu ‘Cobra’, een zesdelige reeks die het verhaal vertelt van de Britse eerste minister die zijn land door een grote internationale crisis moet loodsen en veiligstellen voor een uitbarsting van de zon die alle communicatie en de stroomvoorziening in het VK en grote delen van Europa lamlegt.

De hoofdrol in ‘Cobra’ is voor Robert Carlyle (‘Trainspotting’, ‘The Full Monty’). Bijrollen zijn er voor Richard Dormer, David Haig en Victoria Hamilton.

De opnames voor ‘Cobra’ zijn deze week van start gegaan in het Verenigd Koninkrijk. Er wordt onder meer gedraaid in Londen (Downing Street, Westminster en Whitehall) en in en rond Manchester.

De reeks werd geschreven door Ben Richards. De productie is van New Pictures (‘The Missing’, ‘Rellik’, ‘Catherine The Great’). Sky Vision doet de internationale distributie.

‘Cobra’ wordt dit najaar verwacht op de Britse zender Sky One en het streamingplatform Now TV.

Bekijk ook

Kato De Boeck wint de BILL Award 2019!

Filmmaker Kato De Boeck wint de BILL Award 2019, de ULTIMA voor jong talent. Met …