Home / Aankomende Films

‘Another Day Of Life’

Laden Films

Aankomende Films

Films Search and Views Navigation

Aankomende Films

Films Lijst navigatie

april 2019

‘Another Day Of Life’

24 april  25 mei

‘Another Day Of Life’ is gebaseerd op het gelijknamige boek van Ryszard Kapuscinski en is een mengeling van archiefbeelden, interviews en animatie. We volgen de Poolse oorlogsjournalist, die ons meeneemt in een kluwen van complotten en belangen die tijdens de koude oorlog van tel waren. In de totale chaos van de burgeroorlog in Angola, wordt Kapuscinski geconfronteerd wordt met een gruwelijk dilemma: kiezen voor zijn beroepseer of voor zijn persoonlijk engagement. De film werd geregisseerd door Raúl de la Fuente en Damian Nenow en kwam o.a. tot stand met de steun van Screen Flanders en het Vlaams Audiovisueel Fonds en werd ondertussen uitgebreid internationaal gelauwerd.

Meer weten »

‘Sakawa’

24 april  22 mei

Tussen de berg walmende e-waste in Ghana ligt een schat aan informatie verscholen. Wie een beetje handig is, kan makkelijk foto’s en privégegevens lospeuteren uit een stapel harde schijven. Gegevens van rijke westerlingen die makkelijk online terug te vinden zijn.De jonge moeder Ama kijkt vol verbazing naar een Amerikaanse straat die via Google Maps in een paar klikken tevoorschijn wordt getoverd. Een doorgewinterde fraudeur probeert haar het vak te leren, maar veel talent lijkt ze er niet voor te hebben. Misschien kan een bezoek aan de voodoo priesteres hulp bieden. One Dollar weet mannen helemaal te gek te maken met zijn nepaccount. Een foto van een rondborstige vrouw en wat vleierij met een hoog stemmetje, meer heeft hij niet nodig. Oplichting zonder scrupules zo lijkt het, maar hoeveel compassie kan je verwachten van iemand die moet rondkomen met 12 euro per maand?De Belgisch-Ghanese regisseur Ben Asamoah benadert het fenomeen van de sakawa, internetfraude, vanuit het perspectief van zijn landgenoten. Hij toont wie die spam mails stuurt, waarom en dat het inderdaad werkt. Sakawa is een confronterende, onpartijdige blik achter de schermen van de internetoplichting die heel wat vragen oproept, zonder ze expliciet te stellen.

Meer weten »

mei 2019

‘Schapenheld’

15 mei @ 08:00  10 juni @ 17:00

Releasedatum: 15/05/2019 Regisseur: Ton van Zantvoort Duur: 81minuten Genre: Documentaire Synopsis: Tien jaar geleden ontmoette regisseur Ton van Zantvoort een van de laatste traditionele schaapherders in Nederland. Stijn had het ideale leven, een liefhebbende vrouw, een kudde schapen en leefde in de natuur zoals we ooit allemaal deden en vaak nog naar…

Meer weten »

‘Le Jeune Ahmed’

22 mei  22 juli

Releasedatum: 22/05/2019 Regisseur: Jean-Pierre et Luc Dardenne Cast: Idir Ben Addi, Olivier Bonnaud, Myriem Akheddiou, Victoria Bluck, Claire Bodson, Othmane Moumen Duur: 80 minuten Genre: Drama Synopsis: Een dertienjarige jongen, Ahmed, zit in het hedendaagse België gevangen tussen de zuivere idealen van zijn imam en de lokroep van het leven.

Meer weten »

‘On Air’

28 mei  12 juni

Releasedatum: 28/05/2019 Regisseur: Manno Lanssens Duur: 80 minuten Genre: Docu Synopsis: Bob Rugurika is directeur van de Radio Publique Africaine (RPA), het populairste vrije radiostation van Burundi. Als onderzoeksjournalist is hij ook een voortrekker in de strijd voor vrije meningsuiting in zijn land en zelfs bereid zijn eigen leven in de weegschaal…

Meer weten »
+ Export Films