Home / Nieuws / Binnenkort / Rendez-Vous mè Dieu, eentje voor echte Brusseleirs

Rendez-Vous mè Dieu, eentje voor echte Brusseleirs

De kans is groot dat u Het Internationaal Filmfestival van Brussel (FIFB, niet te verwarren met het BRIFF) niet kent. Veel noemenswaardige Belgische producties worden er in de regel niet getoond, met één uitzondering: de openingsfilm Rendez-Vous mè Dieu werd volledig in het Brussels dialect gespeeld. Eentje voor liefhebbers van volkse charme.

De man achter de camera heet Kevin Van Doorslaer, en heeft al een heel parcours achter de rug. Geboren als 7de generatie in een familie van kermisvolk, besliste hij toch om met de traditie te breken. Op zijn 20e trok hij naar New York om te studeren aan prestigieuze Stella Adler’s Studio. Vervolgens reeg hij de bij- en gastrollen aan elkaar in zowel België als de VS, om uiteindelijk dan toch maar die droom waar te maken: een kortfilm draaien. Zonder budget, maar wel met heel veel steun van bevriende Brusselaars.

Zo zijn het grotendeels acteurs van het  Brusselse Volkstejoëter die in de film opduiken, en ging de film in première in het Brusselse volkscafé ‘Het Goudblommeke in Papier’.  Al mikt Van Doorslaer ook hoger dan dat: op eigen rekening trok hij vorig jaar naar het filmfestival van Cannes, om er de film te promoten. Daar werd Rendez-Vous mè Dieu  trouwens ook geselecteerd voor een screening in de Short Film Corner, en maakte hij een videodagboek van zijn avonturen.

De film is een typische zwarte komedie zoals dat ook in het amateurtheater traditie is. We volgen een broer en zus, die de dag na het overlijden van hun vader beslissen om de doodskist te stelen en er een laatste nacht mee door te brengen. Erna volgt een veertig minuten durende trip van nog meer kolderieke caféscènes, Brussels patrimonium en emotionele familieperikelen. Ontdek in deze video hoe dat er achter de schermen uitzag.

Het FIFB loopt van 18-23 november in het Brussels 44 Center. De openingsavond met Rendez-vous mè Dieu is op 18 november om 18u30

 

Bekijk ook

Maaike Neuville verfilmt liefdesverhaal!

Actrice en regisseuse Maaike Neuville verfilmt Julian, het liefdesverhaal van schrijfster Fleur Pierets. Enkele dagen …