Robbe De Hert hangt de ‘Uithangborden van de Belgische Cinema’ uit

Robbe De Hert opende onlangs in het Thermae Palace de tentoonstelling ‘De Uithangborden van de Belgische Cinema’ waarvan hij de curator is.  De regisseur van ‘De Witte van Zichem’ en ‘Blueberry Hill’ heeft heel wat films op zijn naam, weet alles over filmaffiches (in 1995 bracht hij nog een boek uit, samen met Rik Stallaerts, getiteld : ‘Stilte in De Zaal : Kroniek van de Belgische Filmaffiche’) en hij zit vooral nog altijd vol schitterende verhalen.

Hoor het hem zelf vertellen in het Robbe-filmpje, waarin hij het ondermeer heeft over de affiche van zijn eigen film ‘Dood van een Sandwichman’.

KLIK HIER EN BEKIJK HET ROBBE-FILMPJE

Het was zijn opdracht om 60 affiches van Belgische films uit te kiezen die naar aanleiding van het 5de Filmfestival van Oostende een maand lang zouden tentoongesteld worden.  Robbe klopte aan bij Paul Geens, een verzamelaar van affiches en die bleek over maar liefst 1500 Belgische filmaffiches te beschikken.  Een heel zware taak dus voor Robbe en zijn kompaan.  Robbe is intussen 69 maar nog altijd heel actief.  Al is hij de laatste jaren serieus op de sukkel met zijn gezondheid.  Maar het vuur en de passie zijn gebleven.  Dat zie en hoor je meteen als je hem zijn keuze hoort toelichten.  In zijn sappig Antwerps.

De tentoonstelling loopt nog tot 12 september in het Thermae Palace Hotel en Kinepolis Oostende.

Voor meer info kijk op de site van het Filmfestival van Oostende

 

 

Bekijk ook

Niet te missen op DOCVILLE!

DOCVILLE gaat van start op 22 maart met een spetterende 19e editie. Tot en met …