Robin Pront maakte kortfilm met Matthias Schoenaerts en Veerle Baetens!

Vanaf maandag kan je op één kijken naar Lockdown, een unieke reeks kortfilms die tijdens 2020 werden gedraaid. Zuur van Robin Pront, met Matthias Schoenaerts en Veerle Baetens is de eerste.

© Thomas Nolf

Lockdown bestaat uit vier afleveringen, met telkens drie korte films in dezelfde setting: de bezoekruimte van een gevangenis. Veerle Baetens en Matthias Schoenaerts bijten de spits af met Zuur van Robin Pront. Het scenario is van Pront en Kevin Meul.

De kortfilm gaat over de ultieme confrontatie tussen de met zuur verminkte Kim en haar ex-vriend Jurgen. Die laatste hoopt zo op strafvermindering, Kim hoopt echter op iets heel anders. Wraak, hier en nu.

Na het succes van D’Ardennen en zijn Amerikaans avontuur The Silencing, wacht de regisseur momenteel tot hij eindelijk zijn droomproject kan beginnen draaien: “Zolang ik al films wil maken, droom ik ervan om het verhaal van de Zillion naar het grote scherm te brengen” zei Pront vorig jaar op de voorstelling van de cast.

De film gaat over de opkomst en de ondergang van de Antwerpse danstempel Zillion en zijn flamboyante eigenaar Frank Verstraeten. De hoofdrollen zijn voor o.a. Matteo Simoni en Charlotte Timmers. De film zou normaal in 2020 ingeblikt worden en in februari in de bioscoop te zien zijn, maar wegens corona waren scènes in een discotheek natuurlijk uit den boze.

Naast Robin Pront zullen er ook vier dagen lang Lockdown -kortfilms te zien zijn van o.a. Michaël Roskam, Kaat Beels en Jan Eelen. Het project is een idee van Gilles Coulier en Maarten Moerkerke, die er ook elk één draaiden.

Samen met Moerkerke is Pront ook in de running voor De Ensor voor Beste Regie van een Tv-Serie voor De Bende van Jan de Lichte. Die worden uitgereikt op 23 januari, dat is te bekijken op Canvas om 22u10.

Zuur is te zien op maandag 18 januari om 21u25 op één en daarna op Vrt Nu, t.e.m. 21 januari zullen er telkens 3 kortfilms per avond vertoond worden. Ontdek hier alles over de andere kortfilms.

Bekijk ook

Mijn vader is een saucisse in wereldpremière!

De familiefilm Mijn vader is een saucisse, het speelfilmdebuut van Anouk Fortunier, is geselecteerd voor …