Rookie komt eraan!

Het motordrama Rookie scheurt nog voor het eind van het jaar de bioscoopzalen binnen. We interviewden hoofdrolspeler Matteo Simoni op de set.

Rookie is het speelfilmdebuut van regisseur Lieven Van Baelen waarin Matteo Simoni, Veerle Baetens en Valentijn Braeckman de hoofdrollen vertolken en met Stefaan Degand, Tibo Vandenborre & Bjarne Devolder in de supporting roles.

Rookie volgt het verhaal van Nicky, een jonge ambitieuze en zelfverzekerde motorrijder pur sang. Elke race zet hij zijn leven op het spel, niet voor geld maar voor de kicks, het respect en de roem.

Zijn wereld stort onverwachts in wanneer hij door een ongeval nooit meer zal kunnen racen. Hij slaagt er niet in dit nieuwe leven te aanvaarden en zoekt steun om een frisse start te nemen bij zijn schoonzus en haar zoon.

Maar de roep van adrenaline en kicks steekt al snel weer de kop op. Via zijn neefje Charlie probeert Nicky zijn droom alsnog te beleven. Het wordt al gauw duidelijk dat Charlie niet uit hetzelfde hout gesneden is.

De wereldpremière van Rookie zal plaatsvinden op donderdag 10 december in Kinepolis Antwerpen, waar Matteo, Veerle, Valentijn & Lieven zullen verschijnen op de rode loper. Op 16 december wordt de film in de bioscoop verwacht.

Bekijk ook

Sneeuwspoor van Rudy Morren wordt verfilmd!

The Searchers verworf de rechten voor verfilming op Sneeuwspoor, een boek van Rudy Morren. Nadat Elise …