‘Rosie & Moussa’ geselecteerd voor TIFF Kids

BRUSSEL/TORONTO, 13 februari 2018. ‘Rosie & Moussa’ van Dorothée van den Berghe is geselecteerd voor TIFF Kids, een van de meest toonaangevende internationale jeugdfilmfestivals en onderdeel van het prestigieuze Toronto International Film Festival. Dat maakte de organisatie zonet bekend. Naast TIFF Kids haalde ‘Rosie & Moussa’ ook selecties binnen voor het Canadese Festival International du Film pour Enfants de Montréal (FIFEM) en het Tsjechische Zlín Film Festival. De wereldpremière van ‘Rosie & Moussa’ had het voorbije weekend plaats op het J.E.F. jeugdfilmfestival in Antwerpen.

‘Rosie & Moussa’ is een verfilming van de gelijknamige verhalenreeks van auteur Michael De Cock en illustratrice Judith Van Istendael. De film begint bij Rosie die met haar moeder naar de andere kant van de stad verhuist, naar een nieuw appartementsgebouw waar ze Moussa leert kennen. Samen gaan ze tot op het dak, hoewel dat verboden is. Daar belooft Moussa aan Rosie dat hij samen met haar haar papa zal opzoeken in de gevangenis. Rosie wil niets liever dan haar vader en moeder weer bij elkaar brengen, maar zal dat ook lukken?

‘Rosie & Moussa’ is de derde speelfilm van Dorothée van den Berghe, na ‘My Queen Karo’ (2009) en ‘Meisje’ (2002). De opnames vonden in de zomer van 2017 plaats in Brussel. De hoofdrollen worden gespeeld door Savannah Vandendriessche en Imad Bojri, met bijrollen voor Ruth Beeckmans, Titus De Voogdt, Mourade Zeguendi, Katelijne Damen en Damiaan De Schrijver.

vcx

‘Rosie & Moussa’ is een productie van Helena Vlogaert, Bram Sterckx en Bo De Group voor Caviar. De film wordt internationaal vertegenwoordigd door de Canadese sales agent Attraction Distribution. Jan Vancaillie verzorgde de cinematografie, Marie-Hélène Dozo deed de montage en Christian Monheim het geluid. De film wordt van een soundtrack voorzien door de Brusselse muzikanten Le Motel, Zwangere Guy en Témé Tan.

De internationale première van’Rosie & Moussa’ zal plaatshebben op het Festival International du Film pour Enfants de Montréal (FIFEM), waar de film in de officiële competitie speelt. Nadien gaat de film naar Toronto, waar hij kans maakt op de TIFF Kids Festival People’s Choice Award voor speelfilms. De Belgische release van ‘Rosie & Moussa’ staat gepland op 28 maart.

‘Rosie & Moussa’ kwam tot stand met de steun van het VAF. Daarnaast investeerde ook het economisch fonds Screen Flanders in de film.’

Bekijk ook

Dit was het Debat van de Ensors 2023!

Op zondag 29 januari, de derde dag van het Filmfestival te Oostende, vond het Debat …