Home / Nieuws / In de zalen / ‘Rosie & Moussa’ in première in de gloednieuwe Brusselse Cinema Palace

‘Rosie & Moussa’ in première in de gloednieuwe Brusselse Cinema Palace

Zaterdag ging in de nieuwe Brusselse cinema Palace de jeugdfilm ‘Rosie & Moussa’ in première. Behalve regisseur Dorothée van den Berghe en de jonge hoofdacteurs Savannah Vandendriessche en Imad Borji, waren ook de rest van de cast, o.a. Ruth Beeckmans en Titus De Voogdt, en muzikanten Le Motel en Témé Tan op de afspraak. Ze werden verwelkomd door Ketnet wrapster Sarah Mouhamou. De volle zaal genoot van een prachtige film die zich richt tot kinderen, maar met thema’s die ook de ouders aanspreken. 


‘Rosie & Moussa’ speelde een thuismatch in Cinema Palace. Gezien één van de hoofdacteurs en de regisseur in Brussel wonen en de soundtrack op-en-top Brussels is (dankzij Le Motel, Zwangere Guy en Témé Tan) verdiende de film een première in het hart van de stad. Het werd een feestelijk evenement, inclusief DJ-set van DJ Iron en Q&A’s met alle eregasten: acteurs Savannah Vandendriessche, Imad Borji, Ruth Beeckmans, Titus De Voogdt, Katelijne Damen, Bert Haelvoet, Mourade Zeguendi, regisseur Dorothée van den Berghe, auteur Michael De Cock (die het scenario schreef) en illustratrice Judith Vanistendael.

(foto KVdm – Cinevox)

De film draait vanaf 28 maart in meer dan 20 bioscopen in Vlaanderen en Brussel, en was eerder al te zien op internationale filmfestivals FIFEM Montréal (waar het de Prijs voor Beste Kinderfilm in de wacht sleepte) en TIFF Kids Toronto.

Tijdens de paasvakantie kan je je ook laten onderdompelen in de wereld van ‘Rosie & Moussa’ met een gratis interactieve fotozoektocht dwars door Brussel. Met de hulp van de Instagramaccount @rosieenmoussa volg je een wandelroute van 5 km langs speciale plekken en unlock je onderweg unieke Snapchatfilters volledig in de sfeer van de film. Bovendien maak je kans op toffe prijzen als je jouw foto met geofilter deelt op Facebook, Twitter of Instagram met de hashtag #rosieenmoussazoektocht.

Imad Borji is niet meer het jongetje dat hij was toen hij een jaar geleden de rol van Moussa vertolkte (foto KVdm – Cinevox)
Mourade Zeguendi, Imad Borji, Savannah Vandendriessche en regisseuse Dorothée van den Berghe (foto KVdm – Cinevox)
Ruth Beekmans, Titus de Voogdt en Judith Vanistendael (foto KVdm – Cinevox)
Témé Tan, Bert Haelvoet, producente Helena Vlogaert (foto KVdm – Cinevox)
Ruth Beeckmans en Dorothée van den Berghe gezellig samen voor het scherm bij de première (foto KVdm – Cinevox)
Na de voorstelling was er een Q&A met cast en makers van de film en daarna kregen ze elk een geschenkdoos. (foto KVdm – Cinevox)
En dan was het tijd voor drankjes en hapjes, muziek en veel meer… (foto KVdm – Cinevox)

Bekijk ook

Roel Vanderstukken over zijn rol in Bigfoot Family!

Vanaf 5 augustus kan je in de zalen naar de Belgische animatiefilm Bigfoot Family gaan …