Ruben Impens op de set van ‘Zagros’

‘Zagros’ is gedraaid met weinig middelen. En dan heb je een cameraman nodig die zich weet staande te houden.  Ruben Impens draaide naast alle films van Felix Van Groeningen ook ‘Offline’, ‘Aanrijding in Moscou’ en ‘Code 37 – the movie’.  En zijn beeldvoering in ‘Zagros’ sluit ergens aan bij die van ‘Aanrijding in Moscou’ : flexibel, acteursgericht, en gerealiseerd met weinig materiaal ter beschikking. Maar hoewel een Belgische productie, voor een groot deel in het buitenland gedraaid.  Ruben gaat meer en meer voor het buitenland.  Los van de Belgische projecten, zoals ook de films van Vanja d’Alcantara, die hij in het buitenland draait.  

In het recente verleden zorgde Ruben Impens voor het camerawerk van de spraakmakende Franse film van Julia Ducournau, ‘Grâve’ ofte ‘Raw’, eerder dit jaar stond hij op de set van ‘Beautiful Boy’, de Amerikaanse film van Felix Van Groeningen in een productie van Brad Pitt, en momenteel is hij in Amerika ‘Mustang’ aan het draaien, met Matthias Schoenaerts en de Franse regisseuse Laure de Clermont-Tonnerre.

Toen Sahim Omar Kalifa vorig jaar een draaidag had voor zijn ‘Zagros’ op de luchthaven van Oostende, waren wij erbij. En het was daar dat we volgend gesprek met Ruben Impens hadden.

Zie ook : 

Sahim Omar Kalifa over Ruben Impens

Sahim Omar Kalifa over ‘Zagros’

Sahim Omar Kalifa na de winst van het Film Fest Gent

Ruben Impens gevierd in het buitenland

Joël Vanhoebrouck over Ruben Impens

 

Bekijk ook

Michiel Thomas over Gemmel & Tim!

Filmfestival Oostende zit er weer aan te komen en het wordt een mooie editie vol …