Home / Nieuws / ‘Rundskop’ heeft Amerikaanse distributeur

‘Rundskop’ heeft Amerikaanse distributeur

Geen Michael Roskam gisteren bij de opening van het Filmfestival in Gent.  Hij is druk in de weer om zijn film in Amerika te ondersteunen.  Na de overwinning op het Filmfestival van Austin, heeft hij nog een druk programma in de Verenigde Staten.  Maar voortaan is hij niet meer alleen. Want Roskam heeft blijkbaar goeie vrienden gevonden in Austin.  Mocht al blijken uit het filmpje dat hij op zijn facebook had gezet waarop hij samen met Elijah Wood en nog enkele Texaanse wapenfreaks op een schietstand wat ging knallen met een AK47.  Een filmpje dat je hier kunt bekijken : MICHAEL SCHIET

Nu verklapte producer Bart Van Langendonck ons dat de organisator van het Filmfestival van Austin ‘Rundskop’ ook heeft opgepikt voor distributie in Amerika. Het distributiehuis dat de verdeling zal doen heeft ook een naam : Drafthouse Films.  Drafthouse betekent zoveel als ‘biertent’.  Drafthouse verdeelde tot nu toe slechts één film, maar het was ook wel een goeie : ‘Four Lions’.  Het is dus een verdeler die voor kwaliteit gaat.  Maar laat het duidelijk wezen, het is geen zwaargewicht op de Amerikaanse markt. Drafthouse beschikt over een 20-tal eigen schermen in Texas, maar plant om begin volgend jaar ook zalen te openen in New York en Los Angeles.

Of Drafthouse de juiste speler is om ‘Rundskop’ in schietpositie te brengen voor de Oscars, zal blijken begin januari wanneer de eigenlijk genomineerden worden bekend gemaakt. Maar nu is het al lobbyen en vechten om je als filmmaker te laten zien.  Michael Roskam heeft zelf een agent in Amerika en dat allemaal helpen om de faam van de film te vergroten.  En natuurlijk kan de snel groeiende star-power van Matthias Schoenaerts ook wel iets doen.

The Academy of Motion Pictures organiseert de komende maanden nog enkele visies van de films die door hun land zijn ingezonden om voor verkiezing in aanmerking te komen, maar lang niet alle leden van The Academy dagen op voor die visies.  Het is dus ook kwestie van zeker te zijn dat de mensen die moeten stemmen de film kunnen zien.  Dat kan door hen allemaal persoonlijk een dvd te bezorgen, liefst versierd met nog wat ‘goodies’, of door ze allemaal thuis af te halen en ervoor te zorgen dat ze wel degelijk de film zien.  Handig als je een distributeur hebt die je daarbij kan helpen.  Of misschien kan ‘Drafthouse Films’ de hele bende naar de biertent uitnodigen.  Wordt uiteraard vervolgd.

zie ook :

de Amerikaanse agent van Michael Roskam

‘Rundskop’ in Amerika

 

 

Bekijk ook

Tweede seizoen voor Belgische Netflix-productie!

Into the Night, de eerste Belgische serie die door Netflix geproduceerd werd, krijgt een tweede …