Ruud en Sven De Ridder over ‘Bingo’

Ze zijn een attractie samen : vader Ruud De Ridder en zoon Sven. De eerste heeft met Het Echt Antwaarps Theater zijn eigen toneelhuis, waarin hij al een eeuwigheid zijn hele gezin aan het werk zet, de tweede heeft meer en meer een eigen carrière en is stilaan onmisbaar geworden in de betere Vlaamse series. En ook de filmwereld lijkt hem ontdekt te hebben. Op veel plaatsen loopt ‘Frits en Franky’ nog, bijna goed voor 200.000. toeschouwers en daarmee nu al zeker van een top 3-plaats in de lijst van de meest populaire films van het jaar, en nu is er dus ‘Bingo’, een verfilming van één van de 115 toneelstukken van Ruud De Ridder.

Het was regisseur Rudi Van Den Bossche die op het idee kwam om een toneelstuk van het Echt Antwaarps Theater te verfilmen. Hij stelde Ruud De Ridder voor dat hij eens nadacht welk van zijn 115 stukken makkelijk kon verfilmd worden. Makkelijk, het is te zeggen : snel en goedkoop. Want een groot budget was er niet. Maar de familie De Ridder had echt wel eens zin om met de familie een familiefilm te draaien.

‘Bingo’ vertelt het verhaal van Pierre en Claire. Zij zien hun goeie, vertrouwde buren verhuizen en een jong, veel minder aangenaam koppel neemt hun plaats in. En dat nieuwe gezelschap zorgt voor veel ongewenste actie.

BEKIJK HIER HET INTERVIEW

Wij hadden een uitgebreid gesprek met de twee protagonisten, Ruud en Sven De Ridder. Een gesprek gefilmd is. U kunt die uitgebreide babbel in stukken bekijken. Klik op de thema’s hieronder en u krijgt de filmpjes te zien :

‘Bingo’, een film over buren

‘Bingo’, een gat in de markt

Sven en Ruud De Ridder verschillen van mening over film en theater

Ruud en Sven De Ridder gedragen zich niet als vader en zoon

Sven en Ruud De Ridder maakten een film in 15 dagen

Sven en Ruud De Ridder maken nooit meer een film in 15 dagen

Sven en Ruud weten waarom u naar ‘Bingo’ moet gaan kijken

‘Bingo’ is geen verfilmd theater volgens Sven en Ruud De Ridder

Sven zie je in zoveel series en films. Straks zijn mensen hem beu.

 

 

 

Zie ook :

Anke Frédérick over ‘Bingo’

Rudi Van den Bossche over ‘Bingo’

De familie De Ridder draait een film

Brian Clifton componeerde de muziek van ‘Bingo’

De trailer van ‘Bingo’

 

 

 

 

Bekijk ook

Lukas Dhont naar de Oscars!!

Close van Lukas Dhont is genomineerd voor de Oscar voor Beste Internationale Speelfilm. Dat maakte …