Sabine Lubbe Bakker & Niels van Koevorden over Kom hier dat ik u kus!

Gisteren werd Kom hier dat ik u kus vertoond op het Brussels International Film Festival, donderdag krijgt het publiek nog een kans.

Na hun documentaire Ne me quitte pas ging het schrijf- en regisseursduo Sabine Lubbe Bakker en Niels van Koevorden aan de slag met Kom hier dat ik u kus, de bestseller van Griet Op de Beeck. Met hun achtergrond in documentaire vertaalden ze het boek naar een beklijvende karakterstudie waarin ze veel vrijheid lieten aan de invulling van de acteurs: o.a. Tanya Zabarylo, Tijmen Govaerts, Wine Dierickx, Tom Vermeir en Valentijn Dhaenens.

Mona is negen jaar oud als haar moeder bij een auto-ongeluk komt te overlijden. Haar vader Vincent krijgt al snel een nieuwe vriendin Marie, die het gezin inkomt als vervangende moeder en alle aandacht opeist. Mona maakt er op haar manier maar het beste van, want ze wil niet dat dit nieuwe gezin ook uit elkaar valt. Ze voelt zich verantwoordelijk en doet er alles aan om het te laten slagen, ook al gaat dat ten koste van zichzelf. Het wordt haar manier van leven. Ook als volwassene doet Mona haar uiterste best om iedereen gelukkig te maken. Maar de volwassen Mona beseft dat de wereld gevuld is met ego’s en eigendenkers en dat ze het heft in eigen handen zal moeten nemen om uiteindelijk zelf een gelukkig leven te kunnen leiden.

Kom hier dat ik u kus ging vorig jaar al in première op Film Fest Gent, maar door corona kon de release niet doorgaan. 17 november komt de film eindelijk in de zalen.

Maar je kan dus ook al donderdag 9 september gaan kijken op BRIFF, tickets bestellen kan hier. De film maakt deel uit van de Nationale Competitie, achteraf kan je daar dan ook je stem voor uitbrengen.

Bekijk ook

Herdenking Chantal Akerman!

Vanaf 5 oktober kan je naar de gerestaureerde versie van Chantal Akermans Toute une nuit gaan kijken in …