Home / Nieuws / Festivals / ‘Sakawa’ beste documentaire in Edinburgh

‘Sakawa’ beste documentaire in Edinburgh

Sakawa van de Belgisch-Ghanese regisseur Ben Asamoah is bekroond met de Prijs voor Beste Documentaire op het Edinburgh International Film Festival. Dat maakte de organisatie zopas bekend. In maart werd Sakawa in eigen land al bekroond met de Juryprijs voor Beste Nationale Documentaire op Docville.

De film is een creatieve documentaire die een onpartijdige blik achter de schermen van de internetoplichting in Ghana biedt, waar rijke westerlingen worden belazerd door jonge Ghanezen op zoek naar een uitweg uit de armoede. Hij ging in wereldpremière tijdens IDFA 2018 in Amsterdam en werd eerder ook al geselecteerd voor CPH:DOX.

Het is de eerste lange documentaire van Ben Asamoah, die het scenario schreef in samenwerking met Carl Plaisier. Jonathan Wannyn deed de fotografie, Tom Denoyette en Simon Schuurman verzorgden de montage. De muziek is van Feras Daouk en Laurens Desmet.

Sakawa werd geproduceerd door Peter Krüger voor Inti Films, in coproductie met het Nederlandse Pieter van Huystee Film. De film wordt internationaal verkocht door het Duitse Rise and Shine World Sales en kwam mede tot stand met de steun van VAF/Filmfonds.

Bekijk ook

Eerste Vlaamse Webserie voor kinderen!

Deze zomer springt iedereen op de fiets. In Cyclomax bedenken twee kinderen een game om …