Sam Louwyck en Line Pillet in Belgische Nicolas Cage-film

Het was al even bekend dat Nicolas Cage een film in ons land zou draaien.  ‘Mandy’ wordt gecoproduceerd door uMedia, de Waalse productiefirma die met het taxsheltersysteem wel vaker grote buitenlandse producties naar ons land lokt. Dat betekent doorgaans ook werk achter de schermen voor mensen van bij ons, maar in de meeste van die producties is voor de camera’s geen Belgisch talent te ontwaren. In ‘Mandy’ wel. Daarin gaan we Sam Louwyck tegenover Nicolas Cage zien en Line Pillet heeft zelfs een redelijk belangrijke bijrol, want zij heeft tien draaidagen.  De opnamen starten deze week.

Nicolas Cage is intussen ons land gearriveerd om aan de opnamen van ‘Mandy’ te beginnen, de tweede langspeler van Panos Cosmatos, de Grieks-Italiaanse cineast die eerder onder meer de fantasythriller ‘Beyond the Black Rainbow’ maakte. In de film speelt Cage een man die de religieuze sekte wil vinden die verantwoordelijk is voor de dood van zijn geliefde.  Het verhaal speelt zich af in 1983, maar voor u durft aannemen dat dit een jaartal is dat in Wallonië makkelijker kan teruggevonden worden, moet u de verklaring voor het filmen in België zoeken bij uMedia, de coproducent die wel vaker grote buitenlandse producties naar ons land haalt.  Zo was uMedia er eerder al voor verantwoordelijk dat ook ‘Grace of Monaco’ in ons land werd gedraaid of dat de opnamen van de muziek voor Oscarwinnaar ‘The Artist’ door het Brussels Philharmonic kon gebeuren. Hoofdproducent is de firma SpectreVision, die mede gerund wordt door Elijah Wood.

Nog een Paradise Trip voor Pillet

Line Pillet op de set van ‘Paradise Trips’ met regisseur Raf Reyntjens (foto ‘Paradise Trips’)

En nu mag Nicolas Cage dus ook aan de slag in onze contreien.  De naam Cage is al lang geen garantie meer op een goeie film, maar als je in een Cage zit, heeft vermoedelijk wel de hele wereld je gezien.  En dat is vooral goed nieuw voor Sam Louwyck, die intussen al wel wat gewoon is — Monica Bellucci mocht een bijrol spelen in de film ‘Le Meraviglie’ waarin hij een hoofdrol speelde, en hij heeft intussen meer buitenlandse films gedaan dan Belgische — maar ook voor Line Pillet, de jonge actrice van wie we al fan zijn sinds ze in ‘Little Black Spiders’ de hoofdrol speelde.  Ze zat ook in ‘Paradise Trips’ van Raf Reyntjens, maar legde zich de voorbije maanden vooral toe op tv-en theaterwerk.  Tot nu dit.  Tien draaidagen in een grote internationale productie.  Geweldig nieuws voor Line. En voor Sam natuurlijk.  Van wie we volgende reactie inblikten.

Bekijk ook

Op de set van H4Z4RD!

Vorige zomer brachten we een bezoek op de set van H4Z4RD, vanaf woensdag speelt de …