Samenstelling nieuwe raad van bestuur VAF afgerond!

Met de aanstelling van vier onafhankelijke bestuurders heeft de Algemene Vergadering van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) de volledige samenstelling van de vernieuwde raad van bestuur afgerond. 

Aminata Demba, Regis Le Roy, Ellen Onkelinx en Maud Van de Velde zijn door de leden van de Algemene Vergadering gekozen, op voordracht van de raad van bestuur.

Bij de keuze werd zorgvuldig rekening gehouden met competenties die aanvullend zijn op de eerder door de Vlaamse overheid aangestelde en door de Algemene Vergadering bevestigde bestuurders.

Daarnaast was een zo goed mogelijke vertegenwoordiging van belangrijke stakeholders uit de Vlaamse audiovisuele en gamesector van doorslaggevend belang. Ten slotte werd rekening gehouden met elementen als continuïteit van bestuur, genderevenwicht en inclusie.

Het VAF is ervan overtuigd dat het met de vernieuwde raad van bestuur – die verder bestaat uit Siegfried Bracke, Dennis Cluydts, Dimitri Hoegaerts, Anouk Mertens, Tim Raats, Ilse Schooneknaep en Dirk Vanhegen – beschikt over een sterk bestuurscollege dat samen met het volledige team en de recent aangestelde directeur-intendant zal werken aan de vele uitdagingen voor en versterking van de audiovisuele en gamesector, zowel in Vlaanderen als op internationaal vlak.

Na afloop van de Algemene Vergadering vond gisterenavond een korte vergadering plaats van de nieuwe raad van bestuur. Tijdens deze vergadering werden Siegfried Bracke en Ellen Onkelinx unaniem verkozen tot respectievelijk voorzitter en secretaris van de raad van bestuur.

Bekijk ook

Vlaamse feestdag met 11 filmparels van bij ons!

Streamz viert de Vlaamse feestdag met 11 filmparels ‘van bij onz’. De straffe selectie zal vanaf …