Savage Film neemt Veerle Baetens’ regiedebuut ‘Het Smelt’ over van Menuet

Gisteren werd bekend gemaakt dat Savage Film, het productiehuis van Bart Van Langendonck en producent van o.a. ‘Le fidèle’, ‘Rundskop’ en ‘D’Ardennen’, voor maar liefst vier nieuwe filmprojecten steun krijgt van het Vlaams Audiovisueel Fonds. Savage heeft vier beloftevolle regisseurs onder zijn hoede genomen, die allen steun kregen om hun project verder te ontwikkelen. Jeroen Perceval kreeg artistieke ontwikkeling voor ‘Dealer’, zijn eerste langspeelfilm, Raf Keunen en Marnix Ruben kregen respectievelijk scenariosteun. Ook ‘Het Smelt’, het regiedebuut van Veerle Baetens, kreeg groen licht voor de aanvraag van artistieke ontwikkeling.

Savage nam eerder vorige week van productiehuis Menuet ‘Het Smelt’ het regiedebuut van Veerle Baetens en de filmadaptatie van de gelijknamige bestseller van Lize Spit, over. Producent Dirk Impens van Menuet (The broken circle breakdown, Belgica, …) maakte immers begin juli bekend dat hij zijn activiteiten stopzet. Baetens heeft dus nu niet alleen een nieuwe producent maar zet meteen al een eerste stap in de productiefase met de goedkeuring van de artistieke ontwikkeling bij het Vlaams Audiovisueel Fonds.

“Na het lezen van Veerles eerste scenarioversie kan ik zonder aarzeling stellen dat ‘Het Smelt’ een even sterke film wordt als het boek overweldigend was. Ik ben producent Dirk Impens dankbaar dat hij dit direct zag, en ik ben ook trots dat ik dit project van hem heb mogen overnemen. Veerle en Savage Film gaan nu hard verder werken om de opnames vanaf de winter 2019 te kunnen opstarten”, aldus Bart Van Langendonck. Savage nam bovendien ook nog een ander project over van Menuet, nl. ‘De Patrick’ in een regie van Tim Mielants.

Ook de debuutfilm van acteur Jeroen Perceval, ‘Dealer’ die eerder al meeschreef aan het scenario van D’Ardennen en er ook één van de mannelijke hoofdrollen in speelde, kreeg steun voor artistieke ontwikkeling. Ook twee andere projecten van twee beginnende beloftevolle regisseurs nl. Raf Keunen en Marnix Ruben werden positief onthaald door de Commissie.

Bart Van Langendonck woont op dit moment de Amerikaanse première van ‘Le Fidèle’ bij op het filmfestival van Toronto.

Bart Van Langendonck met zijn ploeg van ‘D’Ardennen’ waar toen ook al Veerle Baetens en Jeroen Perceval deel van uitmaakten (foto KVdm – Cinevox)

Bekijk ook

Bioscooprelease: Duty of Care!

In deze bewogen klimaattijden brengt Nic Balthazar met Duty of Care een fris en hoopvol verhaal over een dame die …