Sfeerverslag van FFO Nights 2!

Op 24 juli vond in Oostende de tweede FFO Night plaats, de aanwezigen genoten met volle tuigen van het event.

FFO Nights zijn een initiatief van Filmfestival Oostende, dat met enkele Vlaamse avant-premières de filmmakers, distributeurs en bioscopen wil ondersteunen bij de heropstart van de sector. Op de eerste op 23 juni ging Mijn vader is een saucisse in première, de tweede op 24 juli was de première van The man who sold his skin. De derde wordt de première van Rookie, met Matteo Simoni en Veerle Baetens, op 4 september. De vierde vindt plaats op 23 oktober met Red Sandra, waarin o.a. Sven De Ridder en Darya Gantura de hoofdrollen spelen.

De oscargenomineerde film The Man Who Sold His Skin ging in première in heel Vlaanderen en Brussel. De film werd ingeleid met een live rondetafelgesprekgemodereerd door actrice Jennifer Heylen, met acteur Koen De Bouw, kunstenaar Wim Delvoye en conflictjournalist Rudi Vranckx. De film is geïnspireerd op het kunstwerk Tim dat Delvoye in 2006 maakte, waar hij de rug van een jongeman tatoeëerde en verkocht. Bij overlijden van Tim zal de tatoeage uitgesneden en aan de koper bezorgd worden.

De film vertelt het verhaal van de jonge Syriër Sam Ali. Om visum voor Europa te bemachtigen sluit hij een deal met de controversiële kunstenaar Godefroi, gespeeld door Koen De Bouw. Hij laat zijn rug tatoeëren met de afbeelding van het visum en wordt zo een levend kunstwerk. Sam komt echter snel tot het besef dat hij meer dan alleen zijn huid heeft verkocht.

The man who sold his skin speelt vanaf 4 augustus in de zalen.

Bekijk ook

Bekijk de trailer van Dealer!

Deze week werd de trailer gelost van Dealer, de film zal vanaf 10 november te …