Sinterklaas & Koning Kabberdas!

Vanaf vandaag kan je naar Sinterklaas en Koning Kabberdas gaan kijken.

Riko Tik werd vroeger gepest en wil nu alle kinderen terugpesten. Hij vervalst het boek van de Sint zodanig dat het lijkt alsof alle kinderen stout zijn. Vermomd als Koning Kabberdas gaat hij naar het huis van de Sint om de heilige man met dat foute boek op te zadelen. En waar zou Palomita zijn?

De film kwam tot stand met de medewerking van Wim Opbrouck, Jonas Van Thielen, Evelien Bosmans, Els Dottermans, Pieter Embrechts, Adriaan Van den Hoof, Warre Borgmans, Nico Sturm, Tine Embrechts, Bart Hollanders, Bruno Vanden Broecke, Clara Cleymans, Goele Derick en Lars Rooymans als Theo Tik.

Voor Lars Rooymans (8) was het maandag na de première van de film trouwens een fijn weerzien met de schoolkameraadjes, want bij zijn aankomst werd hij namelijk door zijn hele klas opgewacht met een rode loper aan basisschool ’t KaBasKe in Kermt. Iedereen was apetrots op hem voor zijn hoofdrol als Theo Tik, het neefje van slechterik Riko Tik in de nieuwe Sintfilm.

Tijdens de middagpauze werd hij op de speelplaats ook overspoeld door vragen van zijn medeleerlingen om een handtekening te krijgen. Bij gebrek aan papier, lieten sommige kinderen zelfs een handtekening op hun handen zetten. Verschillende ouders lieten later weten dat hun kinderen hun handen niet wilden wassen, uit schrik dat de handtekening anders weg zou zijn.

Kinepolis Film Distribution (KFD) brengt Sinterklaas en Koning Kabberdas vanaf 27 oktober naar alle Vlaamse zalen.

Bekijk ook

2 Belgische wereldpremières op 1 avond!

Gisterenavond kleurde Cannes eventjes zwart-geel-rood. Op het programma stonden de wereldpremière van maar liefst twee …