Sirin Zahed en haar overpeinzingen bij de overgang (2016 – 2017)

Velen vreesden voor het resultaat toen ze vernamen dat een kapster van Turkse origine de hoofdrol zou spelen in ‘Trouw met mij’ van Kadir Balci. En eerlijk gezegd, we waren er ook niet helemaal gerust in.  Maar geruggesteund door het inventieve camerawerk van Ruben Impens, bleek ze de film te dragen.  En speelde ze iedereen van het kastje naar de muur. We hadden gehoopt dat Vlaanderen haar origine zou vergeten, en haar gewoon als de mooie, getalenteerde vrouw zou zien die ze is.  We hadden gehoopt dat we haar sinds die eerste langspeler al in drie nieuwe films zouden hebben gezien. Maar niets is minder waar. Gelukkig is ze even goed in haar kapsalon als voor de camera.  En ze heeft het acteerwerk dus niet echt nodig.  Andersom zou de Vlaamse film meer van Sirin Zahed kunnen gebruiken.  Blij in ieder geval dat ze onze vragen beantwoordde.

 

1) Was 2016 een goed filmjaar voor u en voor de Belgische film en waarom of waarom niet? (hoogtepunten, laagtepunten…)

Schaamteloos pijnlijk, maar ik heb dus weer heel weinig gezien dit jaar. Heb vooral naar series gekeken op Netflix. Ik vind de series dan ook zo sterk tegenwoordig. Van Vlaamse reeksen ben ik beginnen kijken naar ‘Beau sejour’, die eerste beelden , met dat vast kader, en kleuren vond ik erg mooi. ‘Amigo’s’ heb ik de 1ste 3 afleveringen gezien, en dat wordt volgens mij ook een vette reeks . En ‘Radio Gaga’. Wat film betreft = inhaalwerk

 

2) Wat zijn uw filmplannen voor 2017?

Geen filmplannen . Ik wil ook niet vast geroest geraken in dat stereotyperend Turks rolletje, en een ander soort verhaal bereikt mijn deur gewoon niet of mijne gsm. Soms frustrerend , maar het leven komt zoals het is en ondertussen knip ik gewoon de ellendige punten van het haar, kleur ik die lieflijk, en ben ik erg gelukkig met mijn job. Ik mag wel dit jaar spelen in ‘De dag’ nieuwe reeks van Gilles Coulier. Kleine rol, leuke set, sterk verhaal en vooral veel plezier.

3) Wie waren voor u de figuren van het jaar op filmvlak (Vlaanderen, België…)? (dat kunnen acteurs, producers, regisseurs, scenaristen, D.O.P’s, gaffers of om het even wie zijn uit de filmwereld)

Moeilijk om op te antwoorden, omdat er zoveel talent is, sowieso iedereen waar ik al met samengewerkt heb. En zoveel anderen die hun ziel steken in hun werk, regie, verhaal, scherpte, decor of gelijk wat.

4) Wie worden voor u de figuren van volgend jaar? Wie moeten we in de gaten houden?

Figuren van volgend jaar, laat ik mij verrassen. Ik kijk persoonlijk uit naar ‘Cargo’ van Gillles Coulier, ‘Blue Silence’ van Bülent Öztürk en ‘Zagros’ van de onwaarschijnlijk zachte mens, Sahim Omar Kalifa.

5) Welke vraag zou u zelf gesteld willen krijgen aan het eind van 2016 en/of het begin van 2017 en wat zou u er op antwoorden?

Zou je graag eens een bipolaire, ongeremde, destructieve donkere personage willen spelen in het Frans?

JAAAAAAAAAAAAA , tjah ik ben een Lars-fan en Frans is gewoon een heerlijke taal 🙂

 

Zie ook : 

Anderen die onze nieuwjaarsvraagjes beantwoordden

 

Bekijk ook

VTM GO-reeks Vloglab krijgt een film!

De populariteit van de VTM GO-reeks Vloglab kent geen grenzen. De serie ging in première …