Home / Nieuws / Speeddate met… Ruben Impens!

Speeddate met… Ruben Impens!

De film Dirty God is een internationale productie én het Engelstalige debuut van de Nederlandse Sacha Polak (Hemel, Zurich, Nieuwe Tieten). Ruben Impens, de vaste cameraman van Felix van Groeningen, die ook vele andere films zoals Café Derby, Trouw Met Mij, Brasserie Romantiek, Offline, Turquaze en Beyond the Steppes – om er maar enkele te noemen – op zijn palmares heeft staan, nam ook bij deze internationale productie het camerawerk voor zijn rekening nemen.

Dirty God vertelt het verhaal van Jade (Vicky Knight) die met haar 2-jarige dochter bij haar moeder woont in een arbeiderswijk in Londen. In de bloei van haar leven heeft een wraakactie van haar ex haar achtergelaten met blijvende littekens. Het bruisende nachtleven was voor Jade en haar vriendinnen een wekelijks hoogtepunt, maar tegenwoordig wordt ze in clubs geconfronteerd met starende blikken. Hierdoor wordt ze gedwongen een herdefinitie van schoonheid te vinden. Ondanks alle pijnlijke ervaringen laat Jade zich niet uit het veld slaan: ze neem het besluit om de weg naar zichzelf en haar dochter terug te vinden. Dirty God  gaat over moed, moederschap en zelfacceptatie in het Londen anno nu.

De 22-jarige getypcaste Vicky Knight maakt indruk als debuterende actrice. Als kind liep ze zelf ernstige brandwonden op en werkte mee aan de film met een uitgesproken missie: ‘Ik wil aan iedereen laten zien dat er een leven is na brandwonden, een leven dat uit meer bestaat dan alleen operaties.’

De film opende het Internationaal Film Festival Rotterdam en is geselecteerd voor het Sundance Film Festival. Vanaf 10 juli loopt hij bij ons in de zalen.

Aan het eind van het interview refereert Ruben Impens aan de film The Mustang van Laure de Clermont-Tonnere, met Matthias Schoenaerts in de hoofdrol. Die komt vooralsnog niet bij ons in de zalen, maar voor de fans, momenteel speelt hij wel in Frankrijk. Alleen geven de Fransen buitenlandse films graag een andere naam en heet hij aldaar Nevada.

Bekijk ook

Openluchtbioscoop in Brussel!

Vanaf vrijdag kan je in Brussel naar Movie Drive, de openluchtcinema aan Tour &Taxis. Een …