Spencer Bogaert en zijn overpeinzingen bij de overgang (2016 – 2017)

Intussen weet hij het wel zeker, dat zijn hart bij de film ligt.  De jongen uit ‘Labyrinthus’ is een jongeman geworden, zagen we in ‘Vincent’.  En ook al zagen veel te weinigen die film, die wel in wereldpremière mocht gaan op het grootste filmscherm van Europa, terwijl zomaar eventjes 8 à 10.000. mensen goedkeurend toekeken, zij die moesten zien wat er moest gezien worden, zagen het. En dat is onder meer dat Spencer een toekomst heeft in de film.  En niet alleen in ons land.  Want intussen stond hij ook al over de oceaan voor de camera’s.  Maar zelf lijkt hij er nog niet honderd procent van overtuigd dat zijn plek voor de camera’s is.  Hij studeert inmiddels film in Gent, en leert daar hoe een film gemaakt wordt.  Kennis die hem ook als acteur van pas kan komen. Spencer schoof even camera’s en studieboeken aan de kant om onze nieuwjaarsvragen op te lossen.

1) Was 2016 een goed filmjaar voor u en voor de Belgische film en waarom of waarom niet? (hoogtepunten, laagtepunten…)

2016 was een kleine openbaring: ik heb heel veel lieve, grappige, getalenteerde mensen ontmoet op allerlei evenementen en festivals dankzij de release van ‘Vincent’ en de opnames van ’The Solutrean’; mensen die ons allemaal nog geweldige films gaan brengen.
Het deed deugd om mijn jonge geest door hen te laten voeden.

Met de scenarist van ‘Vincent’, Jean-Claude Van Rijckeghem (foto KVdm – Cinevox)

2) Wat zijn uw filmplannen voor 2017?

M’n filmstudies aan het KASK zijn net van start gegaan. Ik wil me nu daar dus vooral op focussen, maar ik zal zeker geen neen zeggen tegen interessante projecten :-).

 

3) Wie waren voor u de figuren van het jaar op filmvlak (Vlaanderen, België…)? (dat kunnen acteurs, producers, regisseurs, scenaristen, D.O.P’s, gaffers of om het even wie zijn uit de filmwereld)

Tom Vermeir; hij is op beeld al even ongelooflijk als in het theater. ‘Home’; aan iedereen die daaraan heeft meegewerkt: PROFICIAT.
Engel Doyen; m’n beste vriend heeft op z’n 18de al vol moed een productiehuis, ’scherper’, opgericht samen met z’n broer.

In aantocht naar de première van ‘Vincent’, samen met zijn ‘film-mama’ Barbara Sarafian (foto KVdm – Cinevox)

4) Wie worden voor u de figuren van volgend jaar? Wie moeten we in de gaten houden?

Fien Troch, Gilles Coulier, Wannes Destoop, Wouter Bouvijn, Lukas Dhont … m.a.w. : de hele nieuwe garde die het cinema-roer opnieuw wat verder zal omzwieren.
& Adèle Exarchopoulos!!! (‘Le Fidèle’)

5) Welke vraag zou u zelf gesteld willen krijgen aan het eind van 2016 en/of het begin van 2017 en wat zou u er op antwoorden?

“Zijde gij John (Mistral Guidotti) uit ‘Home’??”
– Ja hoor, dat ben ik.

 Zie ook : 

Anderen die onze nieuwjaarsvraagjes beantwoord hebben

 

Aan het woord tijdens de première van ‘Vincent’ (foto KVdm – Cinevox)

Bekijk ook

VTM GO-reeks Vloglab krijgt een film!

De populariteit van de VTM GO-reeks Vloglab kent geen grenzen. De serie ging in première …