Home / Nieuws / Startschot voor ‘Mijn vader is een saucisse’ is gegeven!

Startschot voor ‘Mijn vader is een saucisse’ is gegeven!

Vandaag werd het startschot gegeven voor Mijn vader is een saucisse, het langspeelfilmdebuut van Anouk Fortunier (Drôle d’Oiseau) met Johan Heldenbergh (De Helaasheid der Dingen, The Broken Circle Breakdown) en Hilde De Baerdemaeker (Vechtmeisje, Dossier K., Team Spirit 2) in de hoofdrollen.

De film is gebaseerd op de Franse roman ‘Mon Père Est Une Saucisse’ van Agnès de Lestrade. Het verhaal gaat over een vader die besluit dat hij zijn droom om acteur te worden wil waarmaken en daarvoor zijn job in de bank opzegt. Zijn elfjarige dochter Zoë ziet dat met lede ogen aan, omdat haar vader hiermee het gezin ontwricht. Ze is bang dat haar ouders uiteen zullen gaan. Ze zal uit haar schulp moeten kruipen om haar familie te redden…

Met haar kortfilm Drôle d’Oiseau (2016) won Anouk Fortunier meerdere prijzen op internationale festivals, waaronder de Publieksprijs op het filmfestival van Gent en de Wildcardprijs op Leuven Kortfilmfestival. In 2017 maakte ze voor de reeks 4×7 van Canvas de korte documentaire Joris. Mijn vader is een saucisse wordt haar speelfilmdebuut.

Deze Belgisch/Nederlandse coproductie wordt geproduceerd door A Private View, die eerder onder meer Aanrijding in Moscou (eveneens met Johan Heldenbergh).

Bekijk ook

Flo & Kato zoeken cast!

Regisseurs Flo Van Deuren & Kato De Boeck zoeken hoofdrolspelers voor hun webserie ROOMIES. Sinds …