Home / Nieuws / In de zalen / Ben Stassen doet het weer (mede dankzij het weer)

Ben Stassen doet het weer (mede dankzij het weer)

Toch één iemand die blij is met dat herfstweer in de zomer : Ben Stassen. Zijn film heeft zijn Belgische start niet gemist : in de eerste week gingen 45.000. mensen kijken naar ‘Bigfoot Junior’.  Wereldwijd hoopt Stassen met zijn film 8 miljoen tickets te verkopen, dus er is nog een hele weg te gaan, maar als de Belgische resultaten een teken aan de wand zijn, dan ziet het er goed uit voor ‘Bigfoot Junior’. Ben Stassen had ons eerder verteld dat hij hoopte op slecht weer voor de Belgische release, want dat de Belgische toeschouwers anders zouden wegblijven. En zijn droom is uitgekomen. En onze zomer is in het water gevallen.

In de eerste week na de release van ‘ in België gingen maar liefst 45.000 bezoekers naar deze vrolijke avonturenfilm waar zoonlief in de (grote) stappen van zijn verdwenen vader treedt Dit is een absoluut record voor de nWave Studios, want dit aantal ligt maar liefst 28% hoger dan ‘Robinson Crusoe’, 13% hoger dan ‘Flits en het Magische Huis’ en 81% hoger dan ‘Sammy’.

‘Bigfoot Junior’ werd geregisseerd door Ben Stassen & Jérémie Degruson en in de Vlaamse versie hoor je onder meer de stemmen van Roel Vanderstukken, Lien Van de Kelder, Sven De Ridder, Ivan Pecnic, Kobe Verdonck, Dieter Troubleyn, Kobe Vanherwegen en Govert Deploige. De muziek werd geschreven en vertolkt door de Belgische groep Puggy die ook enkele nummers speciaal voor de film componeerde.

Synopsis :
De 13-jarige Adam beslist om zijn vader op te sporen die jaren geleden in mysterieuze omstandigheden verdween. Tot zijn grote verbazing ontdekt hij dat zijn vader niemand minder is dan… de legendarische Bigfoot! Al die tijd hield hij zich schuil in het woud om zichzelf en zijn gezin te beschermen tegen HairCo: een multinational die erop gebrand is om wetenschappelijke experimenten uit te voeren op zijn uitzonderlijke DNA. Terwijl vader en zoon de verloren tijd inhalen en in het woud wilde avonturen beleven, beseft Adam dat hij de bovennatuurlijke krachten van zijn vader geërfd heeft. Maar ze weten niet dat HairCo hen op de hielen zit en niet zal rusten voor ze Bigfoot gevangen hebben…

Zie ook : 

De film gaat niet toevallig over ‘Bigfoot’

Ben Stassen en zijn nWave nemen het op tegen de grote jongens

Bekijk ook

Al 400.000 toeschouwers voor ‘FC De Kampioenen 4 – Viva Boma!’

FC De Kampioenen 4 – Viva Boma!, de vierde Kampioenenfilm, mag morgen al zijn  400.000 …