Stem voor ‘Skin of Glass’ van Lukas Dhont!!!

Lukas Dhont studeert dit jaar af als bachelorstudent Film aan het KASK te Gent. In zijn laatste jaar — dat er nu bijna op zit — maakte hij de documentaire ‘Huid van Glas’ ofte ‘Skin of Glass’.  Die is nu geselecteerd als één van de laatste 50 finalisten voor het ‘Your Film Festival’, onderdeel van het Filmfestival van Venetië. De tien beste films gaan naar Venetië en hoofdprijs is een eerste langspeler, die geproduceerd wordt door Ridley Scott en Michael Fassbender. Het publiek kan stemmen via Youtube tot 13 juli.  Onthou dat je dagelijks één keer kan stemmen.  Belangrijk, want Lukas zal steun nodig hebben om er te geraken.

Lukas Dhont : “Voor de korte documentaire ‘Huid Van Glas’ ben ik vertrokken van een locatie op Linkeroever. Een schippersinternaat waar kinderen van schippers, maar ook van immigranten, voor een bepaalde duur verblijven omdat hun ouders op zee of elders zijn. Het gebouw staat vlakbij de Schelde en bij veel kinderen versterkt de aanwezigheid van het water nog het verlangen naar de ouders.  De film probeert gestalte te geven aan een gevoel van afwezigheid door de overweldigende appartementsblokken, typerend voor Linkeroever, en het water (de Schelde die vlakbij loopt) te beklemtonen en als thema’s te gebruiken. Zij clashen, vaak auditief, met de kwetsbaarheid van het kind.  Twee van die kinderen, Jonas en Ergün, schrijven een brief aan hun vader.”

Stem voor ‘Skin of Glass’ op het youtube-kanaal van het Your Film Festival

of ga rechtstreeks naar de film van Lukas : ‘Huid van Glas’

Er zijn kandidaten uit 24 landen geselecteerd en Lukas Dhont is de enige Belg.  Naast kandidaten uit bekende filmlanden als de VS, Groot-Brittannië, Frankrijk, Italië en Spanje, zijn er ook filmmakers uit Maleisië, Oekraïne, Bolivië, Libanon en Puerto Rico die er in Venetië bij willen zijn.  Maar wij staan natuurlijk met zijn allen achter Lukas Dhont!

Bekijk ook

Niet te missen op DOCVILLE!

DOCVILLE gaat van start op 22 maart met een spetterende 19e editie. Tot en met …