Home / Nieuws / Talent van Eigen Bodem op Eigen Bodem???

Talent van Eigen Bodem op Eigen Bodem???

Frederik Du Chau in debat

Op 11 oktober gaat in Gent het Filmfestival van Gent van start. Dé kans om tal van nieuwe films uit binnen-en buitenland te zien, dé kans ook om tal van filmconcerten bij te wonen, maar voor mensen uit de filmsector ook een gelegenheid om bij te leren.  Want er zijn tal van symposia en events gepland.  Eén daarvan is eigenlijk een organisatie van Grid, de partner van het Festival die zich toespitst op de technische kant van het filmmaken en ook verantwoordelijk is voor de spectaculaire trailer van het festival.  We hadden het eerder in een interview met de zaakvoeders over de braindrain waar hoogtechnologische bedrijven in ons land mee worden geconfronteerd.  En dat is ook het onderwerp van het event dat Grid, op vrijdag 14 oktober, tijdens het Festival in Gent organiseert.

 

Speciaal voor dat event laten ze Frederik Du Chau uit Los Angeles komen, een Belg die het daar helemaal gemaakt heeft.  De Gentenaar woont sinds 1990 in Los Angeles en regisseerde daar ‘Quest for Camelot’, ‘Racing Stripes’ (of ‘Streep wil Racen’) en ‘Underdog’, animatiefilms en live-action doorspekt met CGI.

 

Frederic Du Chau neemt er deel aan een debat dat zal geleid worden door Jan Verheyen, Vlaanderens meest productieve regisseur,  en waar ook Wouter Bongaerts aan deelneemt. Bongaerts won vorig jaar de Wildcard van het VAF voor animatie voor zijn animatiefilm ‘Mouse For Sale’ die te zien is op de recentste dvd van Selected Shorts: de Beste Vlaamse Kortfilms van 2010.  Wouter droomt er enerzijds van om net als Du Chau naar L.A. te trekken, en bijvoorbeeld voor DreamWorks te gaan werken, maar kent evengoed de verhalen van getalenteerde animators die 3 jaar lang het afval hebben zitten tekenen dat ‘Wall-E’ moest opruimen in de schitterende en gelijknamige animatiefilm.

 

Verder nemen ook deel aan het debat :

–       Jan Vermoesen (directeur Mediarte, het sociaal fonds van de audiovisuele sector)

–       Dirk Lambrechts (docent Digital Arts & Entertainment aan de Howest)

–       Wim Robberechts (zaakvoerder van Wim Robberechts & co en voorzitter VOTF)

–       Jan Ebo (studio manager Grid en scout van specifiek talent)

 

Pas op, het is niet allemaal gebabbel wat er op het programma staat.  Het begint om 9u15 met een kop koffie en wat gezellig kletsen met andere aanwezigen.  Om 10 uur start het debat en om 11 uur kunt u zelf vragen stellen.  Van 11.30 tot 12.30 voorzien de organisatoren een nabespreking en een broodjeslunch.

 

Wilt u erbij zijn, mail dan voor 5 oktober naar gridFFG2011@grid-vfx.com en u ontvangt per mail alle verdere prakische informatie.

 

Wilt u ook nog wat meer weten over wat de mensen van Grid allemaal doen, dan klikt u op het item hieronder en u zult meteen veel wijzer zijn.

 

Graag meer Grid

 

Bekijk ook

Win de dvd van Ensor-winnaar De Patrick!

Gisteren werden de Vlaamse Oscars uitgereikt in Oostende, De Patrick was de absolute winnaar van De …