Teodora Ana Mihai over haar debuutfilm La Civil!

Vanaf vandaag kan je gaan kijken naar La Civil, het fictiedebuut van Teodora Ana Mihai.

La Civil, het fictiedebuut van de Belgisch-Roemeense Teodora Ana Mihai, was de officiële openingsfilm op Film Fest Gent. Het aangrijpende drama over een Mexicaanse moeder wier dochter ontvoerd wordt door een drugskartel ging in wereldpremière op het filmfestival van Cannes, waar hij de Prix du Courage won. De film is een urgent, gefictionaliseerd portret van de alledaagse realiteit van toegenomen geweld tegen burgers in Mexico en geeft een stem aan de vele ouders die verweesd achterblijven.

De tienerdochter van Cielo (Arcelia Ramirez) wordt ontvoerd door een kartel in het noorden van Mexico. Wanneer de autoriteiten er maar niet in slagen het onderzoek op te lossen, besluit Cielo het heft in eigen handen te nemen. Ze begint haar eigen onderzoek en wint het vertrouwen van Lamarque, een soldaat die nogal eens buiten de lijntjes durft kleuren. Hij stemt ermee in haar te helpen bij haar zoektocht aangezien de informatie van Cielo nuttig kan zijn voor zijn eigen missies. Door de samenwerking zal Cielo in een vicieuze cirkel van geweld terechtkomen. Gebaseerd op op waargebeurde feiten.

La Civil is een productie van Hans Everaert voor het Antwerpse productiehuis Menuetto, in coproductie met Les Films du Fleuve van de gebroeders Dardenne, het Roemeense Mobra Films van Gouden Palm-winnaar Cristian Mungiu en het Mexicaanse Teorema van filmmaker Michel Franco. Achter de schermen werkten o.a. DOP Marius Panduru en monteur Alain Dessauvage mee aan de film.

Cinéart brengt de film uit in de Belgische bioscopen op 27 oktober.

Bekijk ook

Laatste keer Cannes voor Dirk Impens!

Vandaag gaat het Filmfestival van Cannes van start en het wordt een spannende editie dit …