Home / Nieuws / Binnenkort / ‘The Barefoot Emperor’ wordt in september en oktober in Kroatië gedraaid

‘The Barefoot Emperor’ wordt in september en oktober in Kroatië gedraaid

Gisteren heeft ‘The Barefoot Emperor’, de nieuwe film van Jessica Woodworth en Peter Brosens, steun ontvangen van Eurimages, het coproductiefonds van de Raad van Europa. Daarmee is het project volledig gefinancierd en kunnen de opnames in het najaar in Kroatië van start gaan. De film is een vervolg op het bekroonde ‘King of the Belgians’ en vertelt hoe de laatste Koning der Belgen de eerste Keizer van Europa wordt. Peter Van den Begin speelt opnieuw de Koning, een glansrol waarvoor hij aan Vlaamse kant de prijs voor de beste acteur van de Acteursgilde kreeg, en aan Franstalige kant de Magritte voor Beste Acteur won. Erkenning aan beide kanten van het land, zoals het een koning betaamt. Naast hem zijn ook Titus De Voogdt, Lucie Debay, Bruno Georis en Pieter van der Houwen weer van de partij.  En dit keer maken ook twee klinkende internationale namen hun verschijning in de film: Géraldine Chaplin en Udo Kier. Jan Decleir speelt in de film de rol van Willy Brandt.

‘King of the Belgians’ won 12 prijzen, werd genomineerd voor  Beste Europese Komedie op de European Film Awards, werd voor 80 festivals geselecteerd en de distributierechten voor de film werden aan meer dan 60 landen verkocht. Een bewijs dat de film een universeel publiek aansprak. Uit de overweldigende reacties van het publiek van over de hele wereld putten Woodworth en Brosens het zelfvertrouwen om een vervolg te breien aan het verhaal van Koning Nicolas III en zijn gevolg. “Maar het wordt geen klassiek vervolg, al was het maar omdat het ditmaal geen mockumentary en geen road movie meer is zoals KOTB,” stelt Peter Brosens in een persbericht. Ook wie ‘King of the Belgians’ niet gezien heeft zal ‘The Barefoot Emperor’ kunnen smaken.”

Keizer van Europa

Nicolas III, Koning der Belgen, zag in ‘King of the Belgians’ zijn land uiteenvallen. Het verdwijnen van zijn eigen koninkrijk blijkt nu een implosie van Europa tot gevolg te hebben. Zelf is Nicolas III nog altijd niet thuis. Tijdens een jammerlijk incident in Sarajevo wordt hij door een kogel aan zijn oor getroffen wordt. Enkele dagen later ontwaakt hij in een sanatorium op een Kroatisch eiland, ooit de befaamde zomerresidentie van Tito.Terwijl hij aan het revalideren is, staat plots een delegatie uit Wenen, onder leiding van de imposante dr. Ilse von Stroheim, één van de architecten van een nationalistisch ‘Nova Europa’, met de melding dat hij tot de eerste keizer van het nieuwe Europa gekroond zal worden. Opnieuw dreigt hij andermans marionet te worden. En daar heeft hij duidelijk geen zin in.

Dat is in het kort het verhaal van ‘The Barefoot Emperor’.  De film wordt in september en oktober gedraaid op de Brijuni-eilanden, een uitzonderlijke filmlocatie waar nog geen enkele film gedraaid werd. De unieke Brijuni-eilanden liggen voor de westkust van Kroatië tussen Rovinj en de havenstad Pula. De archipel bestaat uit twee grote (Veli Brijuni en Mali Brijuni) en tien kleine eilanden en is in 1983 in zijn geheel uitgeroepen tot Nationaal Park. De Joegoslavische leider Tito had er van 1953 tot aan zijn dood in 1980 zijn zomerresidentie

 

The Barefoot Emperor is een Belgisch-Nederlands-Kroatisch-Bulgaarse coproductie met de steun van o.a. het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF).

Zie ook : 

‘The King of the Belgians’ krijgt een vervolg

Bekijk ook

Bekijk de eerste beelden van Robin Pronts Engelstalig debuut!

The Silencing, het Engelstalige debuut van D’Ardennen-regisseur Robin Pront, zal vanaf 16 juli op DirectTV te …