The Belgian Soundtrack in première!

© Jelle Goossens

De filmgeschiedenis zit vol verrassende verhalen, als je maar lang genoeg graaft. Robin Broos en Tom Peeters duiken in de Belgische filmgeschiedenis op zoek naar muzikale parels, opvallende rariteiten en straffe verhalen!

Donderdag 16 maart ging The Belgian Soundtrack in première in Cinema ZED Leuven. Robin Broos en Tom Peeters brachten een voorstelling vol leuke weetjes, pittige anekdotes, muzikale vergelijkingen, verrassende mash-ups en héél veel fragmenten. Een avond voor wie houdt van film, muziek of de combinatie van beiden.

Heeft Ennio Morricone ooit in België gewerkt?
Wat deed Herman Van Veen in een Vlaamse seksfilm?
Hoe werd een pralinemaker/gynaecoloog/muzikant ook cineast?
Welke Belg mocht er bijna de muziek schrijven voor The Mission?
En wat hebben The Hunger Games, Jurassic Park en The Whale met elkaar gemeen?

Robin Broos (1984) groeide op met de films van Steven Spielberg, George Lucas en Walt Disney en verzamelde al vlug de soundtracks van onder meer Jurassic Park, Star Wars en The Lion King. Als journalist kon hij heel wat filmmakers en -componisten spreken. Zijn kennis van filmmuziek deelt hij sinds 2018 op de radio, als presentator van het Klara-programma The Original Soundtrack. Voor het Belgische soundtrack-label Pool Needle schrijft hij alle liner notes. In 2021 wordt zijn lezing A Sci-Fi Soundtrack over muziek in sciencefictionfilm gelauwerd met de Publieksprijs op het Razor Reel Flanders Film Festival in Brugge.

Tom ‘Pélé’ Peeters (1971) is muzikant, componist en Ennio Morricone-connaisseur. Als huismuzikant van comedyshows stond hij al op podia in heel Vlaanderen. Hij schrijft muziek voor tv, reclame, fictie en podcasts. Wanneer de fictiereeks Callboys aan het buitenland wordt verkocht, blijken de internationale rechten op enkele stukken van Hans Zimmer en Steve Jablonsky te duur. Die muziek zit onder de over-the-top videoproductie van enkele gigolo’s: The Sum of Parts. Regisseur Jan Eelen vraagt Pélé om de score geloofwaardig te vervangen. Niemand heeft het verschil gemerkt. Zijn Original Motion Picture in Series Score is uitgegeven op single bij Poolneedle.

The Belgian Soundtrack is een productie van Robin Broos, Tom Peeters en Fonk vzw. In het voorjaar van 2023 delen Robin en Pelé hun verhaal met cinefielen, muziekfans en andere enthousiastelingen in de fijnste cinema’s van het land. In het seizoen 23-24 trekken ze langs de culturele centra.

Tickets en info vind je hier!

Bekijk ook

Niet te missen op DOCVILLE!

DOCVILLE gaat van start op 22 maart met een spetterende 19e editie. Tot en met …