Home / Nieuws / Festivals / ‘The Best Of Dorien B.’ van Anke Blondé opent FF0 2019!

‘The Best Of Dorien B.’ van Anke Blondé opent FF0 2019!

Op vrijdag 6 september opent het Filmfestival van Oostende met de Vlaamse tragikomedie The Best of Dorien B. van regisseur Anke Blondé. Dit komisch drama over een vrouw die zichzelf tussen alle chaos door herontdekt, past perfect bij het thema dat Master Lynn Van Royen koos voor de editie van 2019: ‘Leading Ladies’. In de hoofdrollen ontdekken we nieuwkomer Kim Snauwaert en Jelle De Beule als haar overspelige man. Ook Dirk Van Dijck, Katelijne Verbeke, Wine Dierickx en Robrecht Vanden Thoren spelen mee.

De film The Best of Dorien B. startte zijn internationale parcours in januari 2019 op het Internationaal filmfestival van Rotterdam en bezocht ondertussen ook al de  filmfestivals van Beijing (China) en Lucca in Italië. Begin september mag Vlaanderen deze debuutfilm van Belgisch regisseur Anke Blondé ontdekken. Haar kortfilms Mister Frits (1998), Buiten Adem (1999) en in het bijzonder Dura Lex (2011) wonnen al meerdere prijzen op internationale filmfestivals. Naast haar regiewerk is Anke een veelgevraagde casting director. Zo deed ze onder andere de casting voor De Helaasheid Der Dingen en The Broken Circle Breakdown van Felix van Groeningen, Trouw Met Mij van Kadir Balci en de televisieserie Beau Séjour.
Anke Blondé

Anke Blondé: ‘Ik ben echt heel blij dat ‘The Best of Dorien B.’ het filmfestival van Oostende mag openen. De film is ontzettend belangrijk voor me omdat ik het verhaal van Dorien B. al lang wilde vertellen.  Hopelijk is de film herkenbaar en inspirerend voor vrouwen én mannen die net zoals Dorien B. even de weg en hun levensdromen kwijt zijn. Maar ik hoop vooral dat ze de film kunnen smaken. Ik was al vaak te gast op de openingsavond van het festival en het is best wel spannend dat deze eer dit jaar mijn eigen film te beurt valt.’

Peter Craeymeersch

Peter Craeymeersch (artistiek directeur FFO): ‘We kiezen steeds om te openen met een Vlaamse Film, maar deze film sluit ook perfect aan bij het thema van het festival waar leading ladies centraal staan. Anke is zeker één van de regisseurs om in de gaten te houden.  Haar kortfilm Dura Lex werd destijds heel enthousiast onthaald op ons festival en ook The Best of Dorien B. haar langspeelfilmdebuut wist me onmiddellijk te bekoren. Het verhaal is uit het leven gegrepen en wordt vertolkt door een verrassende, maar heel sterke cast.  Kim Snauwaert zal ongetwijfeld één van de ontdekkingen van het jaar worden. Ik was er bij op de première in Rotterdam waar het Nederlandse publiek als een blok viel voor Ankes debuut. Ik ben ervan overtuigd dat The Best Of Dorien B. ook onze bezoekers zal beroeren.’

De film zal zowel in Kinepolis Oostende als in het Kursaal vertoond worden op vrijdag 6 september. Enkele dagen later, op 11 september wordt The Best of Dorien B. uitgebracht in de Belgische bioscopen door Kinepolis Film Distribution (KFD).De film werd geproduceerd door Dries Phlypo voor A Private View. Jean-Claude van Rijckeghem en Anke Blondé schreven het scenario. The Best of Dorien B. kwam tot stand met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), Nederlands Filmfonds, Creative Europe, Casa Kafka Pictures en Eurimages,  Stadsmarketingfonds van de Stad Gent en Telenet.

Bekijk ook

Actrice Geraldine Chaplin krijgt Joseph Plateau Honorary Award in Gent!

Actrice Geraldine Chaplin, dochter van filmicoon Charlie Chaplin, heeft op zondag 13 oktober de Joseph …