‘The Broken Circle Breakdown’ neemt een behoorlijke start

‘The Broken Circle Breakdown’, de vierde langspeelfilm van Felix van Groeningen is heel behoorlijk gestart in de bioscopen.  De film opende vorige dinsdag het Filmfestival van Gent en lokte talrijke ontroerende reacties bij het publiek uit. Inmiddels staat het bezoekersaantal op ruim 36.000.  Dat is niet slecht.  Het is een cijfer dat ongeveer in de grootorde ligt van wat ‘Tot Altijd’ aan de kassa deed.  Goed dus, maar niet verpulverend, zoals de eerste enthousiaste reacties misschien wel lieten vermoeden.  Maar het blijft natuurlijk een zware film.

In heel wat bioscopen staat het melodrama afgetekend op nummer 1. Maandag is normaal een vrij rustige filmdag, maar gisteren kwamen maar liefst 57% meer mensen naar de bioscoop. De actie van afgelopen weekend waarbij een gratis ticket bij de Standaard toegevoegd was, draagt ontegensprekelijk bij tot dit succes. De film geniet bovendien ook van een zelden geziene persaandacht en een uitmuntende mond-tot-mondreclame. 

‘The Broken Circle Breakdown’ is een intens melodrama, vol passie en muziek. Over hoe liefde het noodlot overwint, en soms ook niet. Zo krijgen we het voorgekauwd door de persdienst van de film en eigenlijk kunnen we dat alleen maar beamen. De film is – na ‘Steve + Sky’ (2004), ‘Dagen zonder Lief’ (2007) en ‘De Helaasheid der Dingen’ (2009) – de vierde samenwerking van Felix van Groeningen met producent Dirk Impens.

De hoofdrollen worden vertolkt door Johan Heldenbergh, Veerle Baetens en jonge revelatie Nell Cattrysse.

‘The Broken Circle Breakdown’ kwam tot stand met de steun van o.a. het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), het Nederlands Fonds voor de Film, Eurimages, Kinepolis Film Distribution, Lumière, VTM en de tax-shelter maatregel van de Belgische federale overheid.

De film wordt sinds woensdag 10 oktober in de bioscopen verdeeld door Kinepolis Film Distribution (KFD).

interview Felix Van Groeningen

interview Johan Heldenbergh

interview Veerle Baetens

op de set : iedereen content op de set

op de set : het verhaal, het toneelstuk en de muziek

En bekijk ook eens de rubrieken over de andere Vlaamse films die in Gent te zien zijn :

Alles over Gent

Bekijk ook

Vlaamse feestdag met 11 filmparels van bij ons!

Streamz viert de Vlaamse feestdag met 11 filmparels ‘van bij onz’. De straffe selectie zal vanaf …