Home / Nieuws / Festivals / Tijs Torfs gaat de wereld rond!

Tijs Torfs gaat de wereld rond!

Bertha en de wolfram, een korte documentaire van Tijs Torfs, doet het goed op festivals. Zijn kortfilm Graven zal zaterdagavond te zien zijn op Canvas.

Regisseur Tijs Torfs heeft twee projecten in omloop die het goed doen, vooral de docu Bertha en de wolfram reist momenteel de wereld rond. Na de Vertoningen op DOCVILLE, werd de film nu ook geselecteerd voor festivals in Nederland, Duitsland, Griekenland, Finland en Chicago.

Bertha volgen of een kunstwerk kopen kan hier ,of je kan doneren via www.eyeopener.be

Met de kortfilm Graven studeerde Torfs af aan RITCS School of Arts en won hij de Publieksprijs tijdens Kortfilmfestival Leuven vorig jaar.

Zo nu en dan voelt een man de drang om naar de zee te rijden en een put te graven in het zand. Gewapend met zijn rode muts, zijn vergeeld marcelleke en zijn spade gaat hij verwoed, maar toegewijd aan de slag. Toevallige passanten stellen zich vragen bij de krater die alsmaar dieper wordt. Wat drijft hem toch? Wanneer zal hij ophouden?

Met Tom Audenaert in de hoofdrol en Joke Emmers aan zijn zij.

Graven kan je nog tot 9 november bekijken op Vrt Nu.

Bertha en de wolfram wordt vertoond op Filem’on, waar je ook nog een aantal andere films kan gaan bekijken op groot doek. Bestel daarvoor hier je tickets, of bekijk de film nu al online.

Bekijk ook

Film Fest Gent was een rollercoaster!

Van 13 t.e.m. 24 oktober ging Film Fest Gent door, een editie die nog meer …