Tom Audenaert doet het met Benoit Poelvoorde

Op de openingsavond van het Filmfestival van Oostende liepen er wel meerdere mensen in feeststemming, maar sommigen hadden net als iets meer redenen om te vieren dan anderen.  Eén van die feestneuzen was Tom Audenaert, die in ‘Hasta La Vista’ de rol van Jozef speelt.  Hij is genomineerd voor de Ensors in de categorie ‘Beste Acteur’.  Zijn twee kompanen uit die film, Gilles De Schryver en Robrecht Vanden Thoren moesten het zonder nominaties stellen.   ‘Hasta La Vista’ is ook in veel andere categorieën één van de favorieten voor de Ensors.

Tom Audenaert is een heel lieve, zachte, grappige man.  Hij vertelde onder meer aan Cinevox dat hij dacht dat Geoffrey Enthoven hem belde voor een gastrolletje en dat hij daar al heel blij mee was, toen hij gevraagd werd voor ‘Hasta La Vista’.  Toen hij het nieuws vernam van zijn nominatie voor de Ensors, zat hij in Indonesië.  Maar we laten het hem u zelf vertellen.  Klik op zijn verhaal en hij vertelt.

Klik hier voor de reactie van Tom Audenaert op zijn nominatie.

Die nominatie  was zoals gezegd slechts één van de redenen waarom Tom Audenaert aan de champagne zat. De acteur die ook bekend is van de reclameclips van ‘Win For Life’ vertrekt in November om een rol te spelen in een film met Benoît Poelvoorde, waar we het op Cinevox eerder over hadden : ‘Akwaba’ is een film van Benoît Mariage.  Benoît Poelvoorde zal er het scherm delen met  Marc Zinga.  En nu dus ook met Tom Audenaert.

Klik hier voor de reactie van Tom Audenaert op ‘Akwaba’

Het werd hoog tijd dat beide Benoîts nog eens de krachten gingen bundelen, want het was een tijdje geleden.  Ze zijn groot geworden met mekaar.  In ’92 speelde Benoît Mariage de rol van een journalist in ‘C’Est Arrivé Près de Chez Vous’, de film die de andere Benoît groot maakte.  In 1997 regisseerde Mariage de kortfilm ‘Le Signaleur’ met Poelvoorde in de hoofdrol en in ’99 maakte hij de hilarische langspeelfilm ‘Les Convoyeurs Attendent’, waarin Poelvoorde opnieuw de hoofdrol speelde en misschien wel de beste vertolking van zijn hele carrière neerzette.  Acht jaar later mocht Poelvoorde nog eens opdraven voor een hoofdrol in een film van Mariage, aan de zijde van Julie Depardieu : ‘Cowboy’, een film die deels werd gedraaid in Oostduinkerke.  ’Akwaba’ wordt dus hun derde langspeelfilm samen.

Bekijk ook nog volgende rubrieken :

Jan Verheyen over de Ensors

Barbara Sarafian over de Ensors

De genomineerden

De Juryleden voor de Ensors

Johan Heldenbergh jurylid

Bekijk ook

Vlaamse feestdag met 11 filmparels van bij ons!

Streamz viert de Vlaamse feestdag met 11 filmparels ‘van bij onz’. De straffe selectie zal vanaf …