Tom Audenaert over zijn rol in ‘Moonwalkers’

Tom Audenaert kennen we allemaal wellicht nog het best van zijn rol in ‘Hasta la vista’ en ook wel van ‘Quiz Me Quick’.  Maar intussen heeft hij al in heel veel films en series gezeten.    Eigenlijk is Audenaert één van de drukst bezette Vlaamse acteurs die momenteel in ons filmlandschap aan de slag zijn. Hij doet het in alle talen.  In het Frans, aan de zijde van Benoît Poelvoorde in ‘Les rayures du zèbre’ en nu in die Waalse serie die op la Une van de RTBf loopt, ‘La trève’, maar even goed in het Engels. Of liever Duits Engels. Want zijn personage in ‘Moonwalkers’ praat Engels met een Duits accent.

Audenaert speelt een excentrieke Duitse avant-garde-regisseur uit de jaren ’60 die al jaren in Londen woont. Hij moet een film van de maanlanding maken, voor het geval de eerste vlucht met de Apollo niet lukt.  Scroll naar beneden en bekijk de affiche. De man met het lange witte kleed is wel degelijk Tom. Als Renatus.  Of iets closer zie je hem hieronder, in dit screenshot. Maar hij is uiteraard ook te zien in de trailer. Die kan je hier bekijken : KLIK HIER VOOR DE TRAILER

De film wordt geregisseerd door de Franse regisseur Antoine Bardou-Jaquet. De hoofdrolspelers zijn Rupert Grint ofte Ron Weasley uit het bekende verhaal van Harry Potter. En ook Ron Pearlman zit in de film, de man die meestal gevraagd wordt omdat hij er nogal afschrikwekkend uitziet. Hij zat in ’Hellboy’ en in de tv-serie ’Sons of Anarchy’. Verder zie je ook de jonge Britse acteur Robert Sheehan.

De opnamen van de film gebeurden helemaal in Brussel. Terwijl het verhaal zich wel degelijk in Londen afspeelt.  Maar taxshelter en een coproductie met de Belgische Nexus Factory zorgden ervoor dat de ploeg in ons land belandde.

Het verhaal speelt zich af  in juli 1969, wanneer ene Tom Kidman (Ron Perlman), een agent van de CIA, in Londen belandt om er op zoek te gaan naar Stanley Kubrick en hem ervan te overtuigen om een valse maanlanding te filmen, voor in het geval de Apollo-missie mislukt. Hij vindt Kubrick niet, maar hij loopt wel Jonny (Rupert Grint) tegen het lijf, de manager van een nogal ruige rock band. Jonny is Kidmans ergste nachtmerrie. En Kidman is de hel voor Jonny. Maar door omstandigheden is hun lot aan elkaar verbonden, en moeten ze de missie tot een goed einde brengen, willen ze hun levens redden.  En zo komen ze bij Renatus terecht, het personage van Tom Audenaert. Hij woont in een hip kasteel dat gevuld is met drank, drugs en blote vrouwen. Een van de vele vrouwen in zijn omgeving is de verrukkelijke Belgische actrice Erika Sainte, die voor een doorslagje van Jane Birkin moet doorgaan.

Het verhaal van de film is gebaseerd op de legende dat de legendarische Amerikaanse regisseur Stanley Kubrick, die  jarenlang een leven als kluizenaar in Engeland leidde, de maanlanding zou gefilmd hebben van op aarde, en dat de mens eigenlijk nooit op de maan is geweest.

Wij spraken met Tom Audenaert over dit filmproject. Klik op de vragen om dit gesprek in flarden te bekijken en beluisteren :

– Hoe belandde Tom in die film en hoe was het om zo’n excentrieke rol te vertolken?

Hoe pitcht Tom de film?

Was het niet moeilijk voor Tom om zich zo bloot te geven?  En hoe was het tussen al die naakte vrouwen?

– Toch wel een heel rare wereld die wordt neergezet in ‘Moonwalkers’, niet?

Hoe gaat het met de buitenlandse carrière van Tom Audenaert?

Is de film werkelijk helemaal in Brussel gedraaid?

– Hoe was het om met Ron Perlman en Rupert Grint te acteren?

Zie ook : 

Tom op de set van ‘Brabançonne’

Tom op de set van ‘Halfweg’

Tom wint in Argentinië

Tom in ‘Akwaba’

Tom is een tevreden man

Opnames ‘Allemaal familie’ opgestart

Bekijk ook

Close, Zillion en Roomies zijn de grote winnaars van De Ensors 2023!

Vanavond werden voor de dertiende keer De Ensors – de Vlaamse film- en televisieprijzen – …