Toon Aerts en Mathieu Mortelmans de voornaamste Belgische winnaars op het 31ste Brussels International Fantastic Film Festival

Zelf hadden we ons hier op Cinevox al ge-out als grote fans van Toon Aerts en zijn waanzinnige trip die hij ons met ‘Perfect Drug’ voorschotelde. Het is dan ook met vreugde en blijdschap dat we u kunnen meedelen dat Toon Aerts de Grote Prijs voor de Beste Kortfilm van het 31ste Brussel Internationaal Fantastic Film Festival heeft gewonnen. En toch is ‘Perfect Drug’ niet de grootste Belgische winnaar van het Festival. Want ‘Chambre Double’ van Mathieu Mortelmans – een man die even dubbel is, want vlot tweetalig – ging met drie prijzen aan de haal.

 

Mortelmans leverde een Franstalige film af waarin ene Dokter Gilles ondervraagd wordt door de politie over wat zich enkele uren eerder heeft afgespeeld in een hotel, waar de receptionist hem vroeg om een gewonde vrouw te verzorgen. Mortelmans kon rekenen op het acteertalent van Eric Godon, Jean-Jacques Rausin en Cécile Delberghe.

 

De film van Toon Aerts gaat over een bende misdadigers die in opdracht een labo

Toon Aerts

overvallen hebben en er een mysterieuze drug hebben meegepikt die rare dingen doet met de mensen. Het blijft niet bij wat hallucinaties. Wij hadden eerder een gesprek met Toon Aerts. Klik op de link onderaaan en u verneemt veel meer over deze fantastische fantastische film.

 

De Kortfilm Jury van het BIFFF 2013 bestond uit volgende mensen :

Gilles Réunis, Gökhan Kulak, Nathalie Lebel, Michel Devillers, Tom Pouce, Guy Triffin, Bénédicte Bourgois en Christian Bontinckx.

Die jury was zeer onder de indruk van de film van Toon Aerts en kende de film unaniem de grote prijs toe.

Dit is een overzicht van alle Belgische films die in de prijzen vielen :

'Chambre Double’ van Mathieu Mortelmans

De Sabam Prijs voor ‘Chambre Double’ van Mathieu Mortelmans

 

De Fedex Prijs voor ‘This is Love’ van Florence Bolsée & Pia Callewaert

 

De” La Trois” Prijs gaat naar ‘Délivre-Moi’ van Antoine Duquesne

 

De Zilveren Méliès 2013 voor de Beste Fantastische Kortfilm van Brussel gaat naar ‘Chambre Double’ van Mathieu Mortelmans

 

De Grote Prijs 2013 van de Beste Fantastische Kortfilm van Brussel gaat naar ‘Perfect Drug’ van Toon Aerts

 

-De Jeugdjury van het BIFFF gaf de Prijs van de “Confédération Parascolaire” aan ‘Chambre Double’ van Mathieu Mortelmans.

 

-Winnaar van de Eye-Lite Award van de 18de Workshop Fantastisch Brussel, dit jaar begeleid door de Britse regisseur Julian Richards : Jesse Vander Meersch, regisseur van ‘The Locksmith’.

– De UBFP Prijs gaat naar ‘Pour vous servir’ van Christophe Clin

 

Zie ook :

 

Interview Toon Aerts

De winnaar van de UBFP-prijs

 

 

Bekijk ook

Niet te missen op DOCVILLE!

DOCVILLE gaat van start op 22 maart met een spetterende 19e editie. Tot en met …