Home / Nieuws / Varia / ‘Tot Altijd’ krijgt Gouden Award

‘Tot Altijd’ krijgt Gouden Award

We gaan hier niet beweren dat de nieuwste film van Nic Balthazar tot altijd zal draaien, maar het ziet er in ieder geval naar uit dat ‘Tot Altijd’ nog wel een tijdje in onze bioscopen zal blijven kamperen.  Want het gaat goed met ‘Tot Altijd’.  In de vierde speelweek van de film noteerde men zelfs een stijging van 7 % in de box-office resultaten.  Dat betekent dat de mond-tot-mondreclame (ook via Facebook & Twitter) zijn werk doet.  Een film met tevreden klanten dus.

Intussen is de vijfde speelweek van de film al ingezet en dat is de week van de Krokusvakantie.  Meer volk in de bioscopen dus en dat heeft tot gevolg dat de teller inmiddels al op 120.308. bezoekers staat.

Maar gisteren verzamelden de hoofdcast van de film en de regisseur in Gent om er de Gouden Award in ontvangst te nemen.

De Gouden (100.000 bezoekers), Platina (200.000 bezoekers) en Diamanten Award (400.000 bezoekers) voor Vlaamse filmproducties werden in het leven geroepen door de vzw Les Films du Bord de Mer (Filmfestival Oostende) met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF).  Bedoeling ervan was om ook de commerciële kant van de Vlaamse film te belichten.  Inderdaad, het mag gezegd worden dat mensen ook graag naar een Vlaamse film gaan kijken.  ‘Tot Altijd’ komt ook uit in Nederland en dat eind maart.

op de foto (copyright Eyeworks) van links naar rechts : Ben Segers, Geert Van Rampelberg, Koen De Graeve, Lotte Pinoy, Nic Balthazar, Iwein Segers en Felix Maesschalck (vooraan)

Bekijk ook :

Interview Nic Balthazar

Interview Geert Van Rampelberg

Interview Iwein Segers

The Making of

Reportages ‘Tot Altijd’

Bekijk ook

Schilders op Docville!

Ook dit jaar strijden er weer tien documentaires op DOCVILLE voor de titel van Beste …