‘Tot Altijd’ op Nummer 1 in Vlaanderen

 

‘Tot Altijd’, de nieuwste langspeelfilm van regisseur Nic Balthazar, heeft na het openingsweekend zo’n 30.000 mensen naar de cinema gelokt.  Dat is indrukwekkend, voor een film die uiteindelijk gaat over een zieke man die ervoor kiest om een einde aan zijn leven te maken.  Hoe luchtig dat thema dan ook moge zijn uitgewerkt!  Hiermee staat de film in ieder geval op de eerste plaats in de lijst met drukst bezochte films in Vlaanderen.  Distributeur KFD spreekt van een knaller.  Dat is misschien iets te veel van het goeie, want er zijn in het verleden al wel meerdere Vlaamse films geweest die harder het openingsweekend in knalden.  Maar het blijft een mooie start.  En met de goeie mond-tot-mondreclame die de film genereert, zou ‘Tot Altijd’ wel eens vertrokken kunnen zijn voor een lange en veelbelovende carrière.

De film heeft ook al een eerste filmprijs beet.  En dan nog wel over de taalgrens.  Dat schept meteen verwachtingen voor een release in Wallonië.  Op de de tweede editie van het Ramdam Festival in Doornik (17-24 januari) won ‘Tot Altijd’ de prijs van beste film (ex aequo met ‘Detachment’ van regisseur Tony Kaye, de maker van ‘American History X’). Ramdam is het festival voor films die je niet onverschillig laten.  En dat is wel het minste dat van ‘Tot Altijd’ kan gezegd worden. Het is niet alleen een film die je niet loslaat, hij kruipt serieus in de kleren.

Na het succesvolle ‘Ben X’ scoort scenarist-regisseur Nic Balthazar dus opnieuw met een verhaal uit het leven gegrepen. Tot Altijd is gebaseerd op het ware verhaal van Mario Verstraete, de MS- patiënt die jarenlang vocht voor de euthanasiewetgeving in ons land en uiteindelijk ook de eerste was om er in 2002 gebruik van te maken. Maar ‘Tot Altijd’ is ook een verhaal over morele keuzes en onvoorwaardelijke vriendschap en liefde van de mensen die rond hem stonden.

In de belangrijkste rollen zien we Koen De Graeve, Geert Van Rampelberg, Iwein Segers, Lotte Pinoy, Viviane De Muynck en Michel Van Dousselaere.

U kunt elders op de site ook gesprekken lezen met Geert Van Rampelberg en Nic Balthazar, en u kunt ook kijken naar een hele lading filmpjes die gemaakt zijn op de set van de film (de linken ernaartoe, vind je hieronder).  De komende dagen kunt u ook nog nieuwe gesprekken verwachten met mensen als Iwein Segers en Lotte Pinoy.

 

Bekijk ook nog het interview met Nic Balthazar en Geert Van Rampelberg:

Klik hier voor Balthazar

Klik hier voor Van Rampelberg

Bekijk ook nog de gefilmde interviews op de set : (klik hieronder)

Gefilmde Interviews op de set

Gefilmde interviews ‘Tot Altijd’

Geert Van Rampelberg over zijn rol in Swooni

Geert Van Rampelberg over zijn rol in ‘The Broken Circle Breakdown’

 

 

Bekijk ook

Bioscooprelease: Duty of Care!

In deze bewogen klimaattijden brengt Nic Balthazar met Duty of Care een fris en hoopvol verhaal over een dame die …