trailer ‘Carnivores’

Twee broers maken een film, geproduceerd door twee broers, over twee zussen. Yannick en Jérémie Renier zijn de broers.  Beiden zijn acteur.  Yannick werkt meer in het theater en stond vele keren voor de camera’s van Joachim Lafosse, de andere is één van de fetisjacteurs van de gebroeders Dardenne, maar voor de Fransen is hij evenzeer de man die ooit in de huid verdween van Claude François (in ‘Cloclo’), of die recent nog schitterde in ‘L’amant double’,  de recentste van François Ozon. De Dardennes waren bereid het regiedebuut van de broers te produceren.  Dat regiedebuut gaat over twee zussen die actrice zijn.  En tussen wie er een hevige strijd woedt.

De ene, Mona, droomt al van kindsbeen af van een carrière als actrice. Ze komt van het conservatorium af als een grote belofte. Maar het is Sam, haar jongere zus, die het al vlug tot een succesvolle actrice schopt. Mona is bijna dertig als ze noodgedwongen haar intrek moet nemen bij jongere zus, wiens leven een droom lijkt : ze heeft niet alleen succes als actrice, ze deelt haar leven met Manuel en hun lieve zoontje.  Maar wanneer Sam aan haar oudere zus voorstelt om haar assistente te worden, begint Mona’s geluk te keren. En ook dat van Sam. Het lukt opeens minder goed als actrice, echtgenote en moeder.  Alsof het licht niet tegelijk kan schijnen voor de twee zussen.

De film van de broers, die voor de hoofdrollen een beroep doen op actrices Leïla Bekhti en Zita Hanrot.

Bekijk ook

Robin Pront over Zillion!

Vorige week ging Zillion eindelijk in première, de nieuwe film van Robin Pront (d’Ardennen).  Synopsis: 1997. Computergenie …