Trailer ‘Nos Batailles’

Het 33e Internationaal Festival van de Franstalige Film van Namen (28 sept.- 5 okt) opent dit jaar met  ‘Nos Batailles’ van Guillaume Senez, een film die eerder een goeie beurt maakte tijdens de Semaine de la Critique op het Festival van Cannes.  ‘Nos batailles’ is zijn tweede langspeelfilm en draait vanaf 3 oktober in de Belgische zalen.  Enkele jaren geleden scoorde Senez ook al goed met zijn eerste, ‘Keeper’.

De film vertelt het verhaal van de 39-jarige hardwerkende Olivier, die er alles aan wil doen om het onrecht te bestrijden. Wanneer zijn vrouw Laura op een dag echter haar biezen pakt moet hij een evenwicht vinden in het onderwijs van hun twee kinderen, het gezinsleven en zijn beroepsleven. De intussen verbijsterde Olivier wordt met zijn nieuwe verantwoordelijkheden als vader geconfronteerd. Een moeilijke klus, zeker wanneer duidelijk wordt dat Laura niet terugkeert.

De Franse acteur Romain Duris vertolkt de hoofdrol naast Laetitia Dosch, Laure Calamy, Dominique Valadié, de Belgische actrice Lucie Debay (bij ons bekend van ‘King of the Belgians’). De jonge Belgische acteurs, Basile Grunberger en Lena Girard Voss, spelen de kinderen van het koppel.

Guillaume Senez is een Frans-Belgische regisseur, in 1978 in Brussel geboren, waar hij vandaag ook woont.

‘Nos batailles’ is een productie van Iota Production (België) en Les Films Pelleas (Frankrijk), in co-productie met Savage Film (België), met Auvergne-Rhône-Alpes Cinéma, RTBF, VOO, Be TV.
Met steun van het Centre du Cinéma et de l’Audiovisuel de la Fédération Wallonie Bruxelles en van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF). Met medewerking van de Région Auvergne-Rhône-Alpes, in partnerschap met het CNC en Cné +. In samenwerking met Indéfilms 6, Haut et Court Distribution, Cinéart, Be For Films. Met steun van het Tax Shelter van de Belgische federale regering, Casa Kafka Pictures, Kafka Pictures Movie Tax Shelter empowered by Belfius en van het Media Programma van de Europese Unie.  Met steun voor het herschrijven van de Région Normandie in partnerschap met het CNC. Ontwikkeld met steun van Cinémage 12 Développement.

Bekijk ook

Bioscoopjournaal oktober: Tanya Zabarylo!

Kom hier dat ik u kus ging al in première op het Nederlands Film Festival, …