Treed in de voetstappen van Anthony Nti & Chingiz Karibekov!

Voor het negende jaar op rij zetten het filmfestival van Oostende en SABAM in op jong talent met de Student Pitch, voor velen was dat het begin van een mooi parcours.

Nog t.e.m. 22 november kan je je als student inschrijven om je script te komen pitchen op Filmfestival Oostende. Voor verschillende kortfilms was dat een opstapje tot een mooie triomftocht.

Dorian Jespers won daar bijvoorbeeld de derde prijs in 2018 met zijn pitch voor Sun Dog en dingt daar ondertussen mee naar de prestigieuze European Film Award.

Ook Anthony Nti won dat jaar een prijs voor zijn pitch van Da Yie, de film die hij samen met Chingiz Karibekov schreef en die het afgelopen jaar van festival naar festival mocht gaan.

Da Yie was in oktober genomineerd voor de Student Academy Awards, maar won niet. De film is nog wel in de running voor een échte Academy Award voor beste kortfilm, die shortlist wordt binnen enkele maanden bekend gemaakt. Barry Jenkins, die in 2016 een Oscar won voor Moonlight, liet dus al weten fan te zijn.

The Shaq, de serie die verwacht wordt in januari is geregisseerd door Anthony Nti en Inès Eshun. Die won eerder ook al verschillende prijzen met haar kortfilm Het leven van Esteban, waaronder Beste film op J.E.F Festival. Voor de ‘Make it short’-competitie van J.E.F kan je je trouwens nog aanmelden, vóór 27 december.

Schrijf je hier in voor de Student Pitch op Filmfestival Oostende, dat kan nog t.e.m. 22 november.

Bekijk ook

Sfeerverslag van FFO Nights 2!

Op 24 juli vond in Oostende de tweede FFO Night plaats, de aanwezigen genoten met …