‘Triggerfinger’ niet genomineerd voor de Ensors

Ze mogen dan als livegroep overal bejubeld en gevierd worden, Triggerfinger wist de jury van het Filmfestival van Oostende niet genoeg te bekoren om een nominatie te versieren voor de Ensors.  De film waarvoor Ruben Block en co de muziek maakten, ‘Offline’, ging nochtans met zes nominaties aan de haal, wat mooi is voor een debuutfilm, maar de mannen van Triggerfinger bleven met lege handen achter. Het zou ons dan ook ten zeerste verwonderen, mocht de band tijdens het Gala van de Ensors, dat plaatsvindt op 14 september in Het Casino Kursaal van Oostende, een live performance brengen met een fragment van de muziek dat ze voor de film van Peter Monsaert schreven.

‘Offline’ is genomineerd in de categorieën Beste Film, Beste Regie (Peter Monsaert), Beste Scenario (Dominique Willaert/Peter Monsaert/Tom Dupont), Beste Acteur (Wim Willaert), Beste Actrice (Anemone Valcke), Beste Acteur in Bijrol (Mourade Zeguendi) en  Beste Montage (Alain Dessauvage).

Hoewel de film in zijn eentje ook  de categorie ‘Beste Vrouwelijke Bijrol’ had kunnen vullen, met de opmerkelijke prestaties van Patricia Goemaere, Katelijne Damen, Lisa Naert en vooral Margriet Bruggeman, de oudere vrouw die altijd voor Rudy (het personage van Wim Willaert) klaar staat, en de film in die categorie schandelijk over het hoofd werd gezien, toch is de meest opmerkelijke nominatie die op het palmares van ‘Offline’ ontbreekt, die voor de muziek.  Triggerfinger zette een zeer opmerkelijke score neer waarin ze enerzijds hun eigen geweldige geluid gaven, maar tegelijk op een zeer efficiënte manier heel andere horizonten verkenden en zich werkelijk aan alle mogelijke genres overgaven.  Voor ons was het een certitude en was de overwinning quasi binnen, de jury van de Ensors dacht er anders over.  In de categorie ‘Beste Muziek’ werden drie andere heel goeie soundtracks genomineerd. Die van gedoodverfde winnaar ‘The Broken Circle Breakdown’, de muziek van ‘Kid’ en van ‘Little Black Spiders’.  Die laatste is van John Parish, die op 15 oktober, in het kader van het Filmfestival van Gent, een concert geeft met zijn filmmuziek.

Klik hier om de nominaties voor de Ensors te bekijken

 

Bekijk ook

Cinevillepas is een succes en breidt uit!

Eind juni werd de Cinevillepas in Brussel geïntroduceerd en geeft toegang tot alle nieuwe films, avant-premières, klassiekers …