Home / Nieuws / ’Trouw met Mij’ heet de 2de langspeelfilm van de regisseur van ’Turquaze’

’Trouw met Mij’ heet de 2de langspeelfilm van de regisseur van ’Turquaze’

Maandag 13 januari zijn in Gent de opnames van ‘Trouw met Mij’, de tweede langspeelfilm van regisseur Kadir Balci, gestart. De film vertelt het verhaal van Jurgen Vindevogel en Sibel Koç, dolverliefd en van plan om te trouwen. Alleen heeft de familie daar ook nog iets over te zeggen …’Trouw met Mij’ is een komedie over friet en baklava, over trouwen en vertrouwen, over Vlaamse nuchterheid en Oosters temperament. De film wordt geproduceerd door Dries Phlypo en Jean-Claude Van Rijckeghem van productiehuis A Private View in co-productie met Marion Hänsel van Man’s Films. De opnames lopen van 13 januari tot 14 februari en vinden plaats in en rond Gent.

GEEN ’TURQUAZE 2′

Veel werk aan de bruid. De schitterende Sirin Zahed kwetste even haar voet bij het uitstappen uit de wagen en meteen werd ze ter plekke verpleegd

Kadir Balci werd bij het grote publiek in 2011 bekend dank zij zijn debuutfilm ‘Turquaze’. Voor ‘Trouw met Mij’ klopte scenarist/producent Jean-Claude Van Rijckeghem aan bij Kadir met een idee rond een trouwfeest tussen een Turkse jonge vrouw en een Vlaamse man in het Gentse. Een gegeven dat heel erg op dat van ‘Turquaze’ lijkt.  Daarin draaide het rond een relatie tussen een Vlaamse vrouw en een Gentenaar van Turkse afkomst.  Maar regisseur Kadir beklemtoont dat hij helemaal niet van plan is zich te herhalen.  “Dit wordt een heel andere film,” zegt hij. “Veel zwieriger, sneller en grappiger vooral.  Het gaat over een trouwfeest waar alles misloopt.”

EEN INNEMENDE KAPSTER IN DE HOOFDROL

Producent Dries Phlypo houdt de geluidsapparatuur droog

Veel van de Gents Turkse acteurs zijn van amateurs, hebben geen (professionele) acteerervaring.  In het najaar van 2013 startten de audities en uit de meer dan tweehonderd kandidaten werden een dozijn mensen geselecteerd die vijf weken lang een acteerworkshop volgden onder leiding van actrice Lies Pauwels. Na afloop van die workshops werden de rollen toegekend en startten uitvoerige repetities. De hoofdrollen worden vertolkt door Dries De Sutter (Jurgen) en Sirin Zahed (Sibel). Sirin is in het echte leven kapster.  Een dame met een geweldige uitstraling en ditto energie.

Tijdens de repetities houdt Sirin haar trouwjurk droog. Cameraman Ruben Impens kijkt hoe hij haar in beeld krijgt.

Ook de broer van Kadir, Burak Balci, die zijn debuut maakte in ‘Turquaze’, is terug van de partij als Kemal. Verder spelen Rudy Delhem (Harry) en Anouk David (Marie-Jeanne) mee. Rudy was onlangs nog te zien in de serie ‘Eigen Kweek’ en daarvoor in ‘Het Varken van Madonna’. De Turkse rollen worden o.a. vertolkt door Cenk Aykas (Eray) en Dilek Diltemiz (Gül).

 MET DE CAMERAMAN VAN ’THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN’

 

De Turkse trouwkaravaan kan natuurlijk ook niet ontbreken in de film

Kadir wordt omringd door een ploeg professionals uit de Belgische film. D.O.P. is Ruben Impens (‘The Broken Circle Breakdown’, ‘Aanrijding in Moscou’, ‘Turquaze’) en de montage door Alain Dessauvage (‘Rundskop’, ‘Aanrijding in Moscou’).

 

De film wordt gemaakt met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds, VRT, Stad Gent, MEDIA, de Franse Gemeenschap, Telenet en de Tax Shelter partners via Casa Kafka. ‘Trouw met Mij’ wordt verdeeld door Paradiso Filmed Entertainment en komt in januari 2015 uit in de bioscoop.

Als er even niet gedraaid werd, was het vooral kwestie van je warm te houden, daar op de trappen van het stadhuis in Lovendegem
Regisseur Kadir Balci
En had u die herkend? De hoofdrolspeler uit ’Turquaze’ en broer van regisseur Kadir, Burak Balci

 

De trouwplechtigheid vond plaats in het stadhuis van Lovendegem. Helaas bij winterse temperaturen

Bekijk ook

Deze Vlamingen hebben een nominatie te pakken voor Les Magritte du Cinéma

Vrijdag werden in Brussel door de Académie André Delvaux de nominaties bekendgemaakt voor de negende …