Twee Zomers vanaf vandaag wereldwijd te bekijken!

Vanaf vandaag is Twee zomers wereldwijd (buiten België) beschikbaar op Netflix.

Het is de eerste keer dat een Vlaamse reeks op Netflix in zoveel talen (11) gedubd en ondertiteld (30) wordt. Zo zal de fictiereeks van Belgische bodem 222 miljoen abonnees kunnen bereiken in maar liefst 190 landen. De serie werd begin dit jaar uitgezonden op VRT/Eén en werd op slag de best bekeken fictiereeks van de afgelopen jaren. Ook op VRT.NU brak Twee zomers het kijkcijferrecord en is daar nog steeds te bekijken.

Bekijk hier enkele gedubde trailers van de reeks: 
Engels: https://www.youtube.com/watch?v=Q-yzbfbuODw
Spaans: https://www.youtube.com/watch?v=Bt7mF3MM-ys
Portugees: https://www.youtube.com/watch?v=AVuzlYJWoms

De serie vertelt het verhaal van een groep boezemvrienden wiens vertrouwen in elkaar op de proef wordt gesteld wanneer een aantal van hen wordt afgeperst met iets dat dertig jaar eerder is gebeurd. De reeks speelt zich af op twee tijdsniveaus: in het heden en in de jaren negentig.

Twee zomers kan uitpakken met ronkende namen als Koen De Bouw, Kevin Janssens, Ruth Becquart, Inge Paulussen, Herwig Ilegems, An Miller, Sanne Samina Hanssen en Tom Vermeir. Hun jongere zelf in de jaren negentig wordt vertolkt door acht nieuwe talenten: Tijmen Govaerts, Tine Roggeman, Felix Meyer, Lukas Bulteel, Vincent Van Sande, Louise Bergez, Marieke Anthoni en Bjarne Devolder.

Het scenario van Twee zomers werd geschreven door Tom Lenaerts en Paul Baeten. Na het succes van Over water slaan ze dus opnieuw de handen in elkaar. Tom Lenaerts nam zelf voor de regie voor zijn rekening, samen met Brecht Vanhoenacker. De productie was in handen van Kato Maes.

 

Twee zomers is een productie van Panenka voor Eén, in coproductie met Netflix. De reeks komt tot stand met de steun van de Belgische Tax Shelter en de Franse Tax Rebate voor Internationale Producties, in samenwerking met Année Zéro. De internationale distributie wordt verzorgd door FranceTV Distribution

Bekijk ook

Bekijk La dernière tentation des Belges!

La dernière tentation des Belges van enfant terrible Jan Bucquoy is nu beschikbaar op myLum. …