Tweedaags filmfestival in Oostende!

FFO maakt zich klaar voor een tweedaags festival op vrijdag 3 en zaterdag 4 september.

Matteo Simoni en Veerle Baetens komen hun nieuwe film Rookie in wereldpremière voorstellen in heel Vlaanderen en Brussel. Rookie is het langspeeldebuut van Lieven Van Baelen, cinematograaf en regisseur bekend van onder andere Thread (2000), Oh My God?! (2001) en Pâques au tison (2001).

Ook de nieuwe Één-reeks Onder Vuur gaat exclusief in première voor Oostendenaars en tweede verblijvers. ​Onder Vuur is een actievolle dramareeks over de onstuimige groep brandweermannen en -vrouwen van de Oostendse post Oosteroever. De reeks werd opgenomen in Oostende en kan rekenen op topcast met onder andere Louis Talpe, Lien De Graeve, voormalige master Lynn Van Royen, Sam Louwyck, Alessia Sartor, Aimé ClaeysKim Van Oncen, …

Daarnaast brengt Filmfestival Oostende een dagvullend programma met premières van Vlaamse coproducties en festivaltoppers. In samenwerking met Sabam organiseren we The Student Pitch om jonge makers een duwtje in de rug te geven. Ook de allerkleinsten kunnen hun cinema-hartje ophalen met het fantastische Hallo Wereld!, een ideale eerste cinema-ervaring.

Het internationale LOOK!-parcours van FFO vestigt aandacht op de esthetische kwaliteiten van cinema en het visuele vermogen van film. Onder andere L’ennemi, de vierde film van Brussels regisseur Stephan Streker, maakt deel uit van het parcours. De film werd grotendeels opgenomen in hotel Thermae Palace in Oostende. Streker verzamelde hiervoor een topcast van Vlaams, Waals en Frans talent met onder andere Jérémie Renier, Sam Louwyck, Peter Van Den Begin, Bruno Vanden Broecke en Jeroen Perceval.

Het COOP!-parcours focust zich uitsluitend op Vlaamse en Nederlandse co-producties. De FFO programmatoren gingen op zoek naar opmerkelijke en boeiende filmproducties die internationale samenwerkingen naar een nieuw niveau tillen. Met o.a. de oscargenomineerde films Quo vadis, Aïda? en Sound Of Metal.

Johan Heldenbergh in Quo Vadis, Aida?

Quo vadis, Aïda? , met o.a. Johan Heldenbergh, toont een fictionele reconstructie van de genocide in Srebrenica (1995) en vertelt het verhaal van Aïda, een tolk die er op de Nederlandse VN-basis werkt. Wanneer het Bosnisch-Servische leger de stad binnendringt, moet ze, samen met haar gezin en zo’n 20.000 andere Bosnische moslims, een veilig onderkomen zien te vinden.

Met niet alleen geweldige beelden maar ook een indrukwekkende geluidservaring, laat Sound Of Metal voelen hoe het is om iets zo vanzelfsprekends als gehoor plots te moeten verliezen. Deze Oscarwinnende film van Belgisch producent Bert Hamelinck wordt niet uitgebracht in de Belgische zalen, dus laat deze unieke kans niet liggen.

Tickets voor de vertoning van Onder Vuur zijn vanaf 16 augustus (10.00 uur) verkrijgbaar bij Uitloket, Toerisme Oostende, online via www.oostende.be of via 059 25 81 41. Een ticket kost een symbolische € 2,00 die integraal naar vzw Pinocchio gaat.

Tickets voor Rookie en L’ennemi zijn vanaf vandaag te koop. Voor slechts €15 kan je trouwens drie films meepikken met de digitale versie van de festivalpas.

Bekijk ook

Opnames J’aime La Vie gingen van start!

Mathias Sercu schrijft en regisseert eerste langspeelfilm J’aime la vie, een productie van Lunanime, in …