‘Het tweede gelaat’ al ruim over de 100.000.

In zijn tweede week in de zalen is ‘Het Tweede Gelaat’  van Jan Verheyen voorbij de kaap van 100.000 bezoekers gegaan.  Hiermee bevestigt het sluitstuk van de filmtrilogie gebaseerd op Jef Geeraerts’ “Vincke & Verstuyft-reeks” zijn succesvolle openingsweekend.  De teller staat momenteel op ruim 115.000 bezoekers.  

Peter Craeymeersch gaat nooit een fotomoment uit de weg, maar heeft zijn oorkondes nog niet vaak moeten bovenhalen de laatste maanden. Maar Verheyen ziet hij wellicht binnenkort weer. Is this the beginning of a beautiful friendship?

Regisseur Jan Verheyen ontving dan ook de Gouden Award uit handen van Peter Craeymeersch, initiatiefnemer en organisator van FilmFestival Oostende.  De Gouden, Platina en Diamanten Award (voor respectievelijk 100.000, 200.000 en 400.000 bezoekers) werd voor Vlaamse filmproducties in het leven geroepen door de vzw Les Films du Bord de Mer (Filmfestival Oostende) met de steun van het VAF/Filmfonds.

De laatste jaren moet Craeymeersch nog zelden zijn oorkondes bovenhalen. Want de massa lijkt alsmaar moeilijker de weg naar de kassa te vinden voor een Vlaamse film. Het wordt wellicht wachten op ‘De Kampioenen’ voor de Diamanten Award nog eens kan bovengehaald worden.  Ook een film van… Jan Verheyen.  Hoewel, als ‘Het tweede gelaat’ op het programma kan blijven tot de kerstvakantie, dan zit er zelfs twee keer Diamant in voor Verheyen. Duimen maar.

‘Het Tweede Gelaat’  is een Belgisch Nederlandse coproductie van Eyeworks Film & TV Drama, in coproductie met Phanta Film, één en ZDF.  De film geniet steun van het VAF, Screen Flanders en de Belgische tax shelter voor filmfinanciering en wordt in de Belgische bioscopen verdeeld door Kinepolis Film Distribution (KFD).

 

Bekijk ook

Dit zijn de winnaars van Les Magritte du Cinéma!

Zaterdagavond vond de Magritte du Cinéma plaats in het Théâtre National Wallonie-Bruxelles. De grote winnaars …