Tweede surrealistische muziekfilm van We Are Open online!

An Uncut Nightmare by the Sea, het tweede deel van de WE ARE OPEN trilogie, staat vanaf vandaag online.

Drie surrealistische films vormen We Are Open 2021. In dit cinematic universe kruisen muziek en cinema elkaars pad. We verslepen de schijnwerpers van onze podia naar de filmset, maar ze staan nog steeds gericht op ons Belgisch muzikaal talent.


Judith Kiddo, Teen Creeps  en YellowStraps zijn de sterren van het tweede deel An Uncut Nightmare by the Sea. In een parallel universum zoeken ze naar antwoorden op vragen die niet bestaan.

De regie van alle drie de films gebeurde door Charlotte De Cort en Tobi Jonson, die in het verleden al samenwerkten met Dolly Bing Bing, J. Bernardt, Nordmann, Jaouad en Eefje De Visser. Tobi Jonson won voor die laatste, de concertfilm Bitterzoet, bij de Red Bull Elektropedia Awards de prijs voor beste video.

Artwork werd verzorgd door Broos Stoffels en de fotografie door Illias Teirlinck.

Lost In Terror, de eerste film, staat sinds vorige week online, de derde volgt op 21 april. Telkens via weareopen.be


Lost in Terror
 met Doodseskader, Lander & Adriaan en Miss Angel
– te zien vanaf 7 april

An Uncut Nightmare by the Sea met Judith Kiddo, Teen Creeps en YellowStraps
– te zien vanaf 14 april

Translation Park met Aili x Transistorcake, Joeri Chipsvingers en Vermin Twins
– te zien vanaf 21 april

JUDITH KIDDO

Judith Kiddo kwam vorig jaar met haar eerste EP Petit Chien, waarop ze heerlijk compromisloos haar eclectische invloeden en diep instinctieve relatie met songwriting toont. Aan de oppervlakte hoor je synthpop, maar je zal zien hoe snel Judith Kiddo je meeneemt in haar zoete waanzin. Ook op het podium is er geen ontkomen aan de rauwe, ultragevoelige en stralende aanwezigheid van Judith, omringd door muzikanten die je kent van Le Colisée, Aksak Maboul of Steve Gunn. Ook Lucien Fraipont van Robbing Millions versterkt hen live.

TEEN CREEPS

Met hun gloednieuwe album ‘Forever’ zet het indierocktrio Teen Creeps zichzelf in koppositie voor 2021. Op hun opvolger op ‘Birthmarks’ uit 2018 behouden de Gentenaren hun 90s alt-rocksound, hetzij verfijnder en met een hernieuwde energie.

Hun muziek bevindt zich ergens tussen melodie en agressie en werd al omschreven als “Guided By Voices, maar agressiever” en “Fugazi, maar dan stiekem goedgezind“.

YELLOWSTRAPS

In 2014 won YellowStraps de Red Bull Elektropedia Award voor Most Promising Artist. In 2019 kregen ze hun eigen sessie op Colors, een internationaal muziekplatform waarop ook Billie Eilish, Jorja Smith en Angèlepasseerden.

Vorig jaar overklasten ze met maar liefst twee releases: Goldress en Yellockdown Project, waarop ze hun hiphop heerlijk doorspekken met elektronica en jazz. Op die laatste hoor je maar liefst 15 (!) samenwerkingen, waaronder met DVTCH NORRIS, blackwave. en Lord Esperanza.

Bekijk ook

Hotel Centaur zoekt hulp!

De Grieks-Belgische kortfilm Hotel Centaur heeft jouw hulp nodig.  De opnames van de film zijn …