Two to tango op BSFF!

Deze week gaat het jaarlijkse Brussels Short Film Festival van start, met de beste kortfilms van binnen-en buitenland. In de Nationale Competitie dingt Two To Tango mee naar een prijs.

Uit bijna 300 ingezonden films zullen 37 geselecteerde Belgische kortfilms meedingen naar de prijzen in de Nationale Competitie van Brussels Short Film Festival. Two To Tango van Dimitri Sterkens maakt daar deel van uit, de winnaar van de publieksprijs op Kortfilmfestival Leuven.

De film wordt vertoond op 22 april om 19u in Vendôme en op 26 april om 15u30 in Flagey. Daarnaast is er een selectie films afkomstig uit de verschillende hoeken van het land, om samen te bekijken en te vergelijken.

Twaalf wereldleiders verzamelen zich in een balzaal voor een machtsspel op leven en dood. Zolang de muziek speelt, wordt de tango gedanst. Wanneer de muziek stopt, worden de wapens getrokken. Wie leidt de dans, wie overleeft? Met Elien HanselaerPeter De Graef, Patrice Meisserel, …

Met On attend nam Dimitri Sterkens in 2016 het Europese immigratiebeleid op de korrel, met deze film richt hij zijn pijlen op het hoogste niveau. De uitdrukking ‘It takes two to tango’ verwijst naar de twee partijen die betrokken zijn bij een conflict – of een oplossing. Een treffende parabel over de wereldpolitiek.

Ontdek hier ook de andere Belgische films van de Nationale Competitie en reserveer je tickets.

Bekijk ook

Vlaamse feestdag met 11 filmparels van bij ons!

Streamz viert de Vlaamse feestdag met 11 filmparels ‘van bij onz’. De straffe selectie zal vanaf …