Home / Nieuws / Festivals / UFA Film Nights, van 26 tot 28 september in Bozar!

UFA Film Nights, van 26 tot 28 september in Bozar!

UFA Film Nights, het evenement voor fervente filmliefhebbers, vindt dit jaar plaats van 26 tot 28 september in Bozar. Het belooft een feest voor jong en oud te worden, want het programma bevat voor elk wat wils. Het wordt een unieke gelegenheid om meesterwerken van de stomme film te (her)ontdekken, stuk voor stuk pareltjes die uiterst minutieus zijn gerestaureerd zodat ze de grandeur van weleer op het grote scherm weergeven. De bijhorende muziek wordt verzorgd door een liveorkest op het podium, dat partituren zal spelen die speciaal voor het evenement zijn gecomponeerd.

De vijftigste verjaardag van de eerste bemande maanlanding wordt gevierd met een ouverture in de prachtige zaal Henri Le Boeuf. Die Frau Im Mond van Fritz Lang, een poëtische reis op onze nachtster, wordt er opgeluisterd door het Brussels Philharmonic onder leiding van Timothy Brock, die voor deze voorstelling een nieuwe partituur heeft geschreven.

’s Anderdaags wordt in zaal M Eine Tolle Nacht geprojecteerd, een flamboyante komedie die zich afspeelt in de wereld van het vaudevilletheater en die een ludiek portret schetst van het Berlijn van 1920. De film werd lange tijd verloren gewaand tot hij onverwacht teruggevonden werd in het Russische nationale archief, het Gosfilmofond. De vertoning wordt opgeluisterd met muziek van Frido ter Beek en Maud Nelissen, die zich lieten inspireren door de Golden Twenties. De uitvoering is in handen van het Sprockets Film Orchestra.

Het festival eindigt met een vrolijke noot, want op zaterdagavond om 19u mogen Laurel & Hardy het driedaagse evenement afsluiten. Zij zullen tijdens deze familievoorstelling samen met het Collectif du Lion het publiek een laatste keer aan het lachen brengen.

De eerste editie van het UFA Film Nights vond plaats in Berlijn in 2011. De bedoeling van het festival is de allervroegste werken uit het Europese cinematografische erfgoed op de enige mogelijke manier te bewaren, namelijk door ze te projecteren op grote schermen en op podia van Europese cineconcertzalen. Sinds 2013 wordt het programma van de UFA Film Nights vertoond in Bozar, in coproductie met Bertelsmann, Bozar en Cinematek

VOLLEDIGE PROGRAMMA:

26 SEPTEMBER – 20 uur – Zaal Henri le Bœuf
DIE FRAU IM MOND van Fritz Lang, 1929 (156’)
BRUSSELS PHILHARMONIC – Timothy Brock

27 SEPTEMBER – 20 uur – Zaal M
EINE TOLLE NACHT van Richard Oswald, 1927 (104’)
Muziek The Sprockets Film Orchestra.

28 SEPTEMBER – 19 uur – Zaal M
LAUREL & HARDY
Double Whoopee (Lewis Foster, 1929, 19′)
From Soup to Nuts (Edgar Kennedy, 1928, 20′)
The Finishing Touch (Clyde Bruckman, 1928, 23′)
Muziek Collectif du Lion

WEBSITE EN RESERVATIES
https://www.bozar.be/nl/activities/153205-ufa-film-nights-2019

TOEGANGSPRIJS
€ 10 tot € 30, afhankelijk van de voorstelling

Bekijk ook

Actrice Geraldine Chaplin krijgt Joseph Plateau Honorary Award in Gent!

Actrice Geraldine Chaplin, dochter van filmicoon Charlie Chaplin, heeft op zondag 13 oktober de Joseph …